изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 01:03 EEST
"БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА СТРАНА"    
Любопитно

възкликнал пред журналисти великият режисьор Франсис Форд Копола, за когото станало ясно, че закусва само с банани



"България е велика страна", възкликна пред журналисти Франсис Форд Копола вчера в 9 сутринта в Двореца в Балчик. Световноизвестният режисьор снима в покоите на кралица Мария филма "Младост без младост" по разказа на румънския писател Мирча Елиаде. Снимките ще продължат 10 дни.

Заради клаузи в договора, от българска страна има пълно информационно затъмнение по престоя на режисьора и екипа му, наброяващ общо 75 души. Ресторант "Корона", където ще се храни екипът, е затворен за обикновени посетители и ще остане затворен до края на снимките. Двама бодигарда стоят на второто стъпало пред заведението и не допускат никого. Гардове са опасали и Двореца с жива верига, всички врати на комплекса откъм морето са под ключ, за 10 дни за туристи е затворен и Двореца. Самите работници в комплекса също са заключени и вечер напускат работното си място с благоволението на охраната. Любопитни балчиклии пък се разхождат продължително и се опитват да зърнат напразно гениалния режисьор.

Внушителна група от журналисти преследвала Франсис Копола още от вчера сутринта. Първите му впечатления от престоя му в Балчик били великолепни. Франсис Копола признал, че не е гледал нито един български филм. В момента световното кино е силно комерсиализирано, заявил още режисьорът на "Кръстникът". Идеята да снима в Двореца в Балчик му е дал художникът на "Младост без младост". Затова Копола е идвал инкогнито в Балчик през септември и обстойно е разгледал покоите на кралица Мария. Вчера екипът имаше почивен ден, снимките започват днес.

Самият Копола пристигна заедно със съпругата си. Семейството е настанено в луксозната вила "Принц Николай". Вчера режисьорът закусва с банани. Това са любимите ми плодове, издаде той. Съпругата му също си поръча купа с разнообразни плодове. След това дамата прекара времето до обяд с камера и засне всички интересни кътчета в Двореца. Двамата обядваха в ресторант "Корона". Менюто включваше шопска салата и пилешки деликатеси. През цялото време гардове строго охраняваха щъкащите напред-назад журналисти. НДТ

 


Сходни връзки

"БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА СТРАНА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди