изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:37 EEST
Ал Кайда взриви 3 хотела и сватба! 67 убити, 150 ранени    
По светаТри взрива от терористи камикадзе в три хотела в Аман убиха най-малко 67 души и раниха повече от 150 души късно снощи. Някои от ранените хора са в много тежко състояние.

На мястото на събитието работят медици и служители на силите за сигурност. Първият взрив е избухнал в х-л Radisson SAS, където е имало сватба, а след това са постъпили съобщения за експлозии в хотелите Grand Hyatt и Days Inn. Последният хотел е бил взривен с кола-бомба. Йордания затвори границите си за неопределен период от време във връзка с бомбените атаки. “След направен оглед бяха избрани някои хотели, които йорданският деспот превърна в заден двор за враговете на вярата, евреите и кръстоносците”, се казва в изявление на иракското звено на Ал Кайда, оглавявано от Абу Мусаб ал Заркауи. Той бе осъден в Йордания през 1996 г., но 3 г. по-късно е пуснат на свобода с амнистията по случай качването на престола на крал Абдула II, припомня БНР.
http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Ал Кайда взриви 3 хотела и сватба! 67 убити, 150 ранени | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди