изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 13:50 EEST
Въвеждат глоби за неспазване на мерките срещу птичия грип    
Здраве София. Ще има финансови санкции за тези стопани, които не спазват мерките за предотвратяване на птичия грип. Това каза министърът на земеделието и горите Нихат Кабил днес преди заседанието на правителството, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Санкциите ще са в рамките на закона, уточни министърът и подчерта, че вече започва прелетът на юг на птиците, които сега се намират на 400 км от делтата на река Дунав.


Нихат Кабил отново посочи районите на Североизточна България и крайбрежието на Черно море като потенциално рискови зони, където евентуално може да се появи случай на птичи грип."Имаме готовност при евентуална поява на зараза, веднага да се изолира огнището и да се предотврати разпространението й. Ако се наложи, обезщетения за пострадали стопани ще се изплащат от фонда, съзаден към кризисния щаб за борба с птичия грип и от бюджета на Националната ветеринарно-медицинска служба", каза още министърът. Той съобщи, че се актулизират писмата до областните управители като председатели на областните комисии, които следят епизоотичната обстановка в районите и писмата до кметовете. В тези писма са посочени комплексни мерки на местно равнище за недопускане на зараза с птичи грип. Ловно-рибарският съюз също продължавал своите действия. Министърът обясни, че се е срещнал и с Асоциацията на птицевъдите, които "също полагат достатъчно сериозни усилия по отношение ограничаване достъпа на хората и външните филтри пред предприятия".
ИЛИНА ГРИГОРОВА
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Въвеждат глоби за неспазване на мерките срещу птичия грип | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди