изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:55 EET
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностПловдив. Двама мъже са задържани в ареста на ІІІ РПУ за 24 часа като заподозрени в изнасилване.

 Снощи в полицейското управление се оплакала  38-годишна жена, че  около 20.30 часа същия ден в ресторанта в село Костиево  е била изнасилена от двама непознати мъже. След бързите и професионални действия на полицаите  насилниците са били заловени . Става дума за К.А./25 г./ и Н.Т./32 г./ от същото село. Работата по случая продължава група от полицейското управление.
Ямбол. Въоръжен грабеж на бензиностанцията в с. Бояджик, общ. Тунджа е извършен около един часа тази нощ. По първоначални данни двама непознати спрели автомобила си в района на бензиностанцията. Единият от тях слязъл и с пистолет принудил продавача да му даде оборота /235 лв./, след което двамата извършители на грабежа си тръгнали с автомобила. Веднага след сигнала на потърпевшия, подаден 20 минути след инцидента, служители от РПУ – Тунджа започнаха оперативно-издирвателни мероприятия, които продължават и в момента.
Благоевград. За броени минути служители на РПУ – Гоце Делчев задържаха грабител. Вчера в механа “ Извора” в града, в края на работното време останали трима посетители, които напуснали заведението малко преди да бъде затворено. Единият от компанията се отделил и проследил барманката на механата в тъмнината и след заплаха, грабнал чантата и. Пострадалата незабавно потърсила помощ в РПУ, откъдето сигнализирали автопатрула за нападението. След минути нападателят е бил задържан. В ареста на РПУ – Гоце Делчев със заповед за 24 часа е задържан И. Б. /23 г./ от село Вълкосел, общ. Сатовча. Води се дознание по случая.
Плевен. Вчера 38-годишна жена е била простреляна от приятел на дъщеря и по време на гостуването му в жилището им в Плевен. Около 17 часа след възникнал скандал 32- годишният мъж произвел изстрел със законно притежавано оръжие и ранил в областта на корема 38-годишната си опонентка. Жената е настанена в плевенската болница с реална опасност за живота. Приятелката на стрелеца също е пострадала. Тя е 19-годишна и в разгара на конфликта е получила контузна рана в главата. След сигнал за произшествието в дома незабавно са изпратени служители на Първо РПУ и следовател от ОСС – Плевен. Оръжието е иззето. Стрелецът е задържан за 24 часа. Изясняват се обстоятелства около престъплението. По случая е образувано следствено дело.
РДВР- София. Пиян шофьор блъсна “Опел Омега” в крайпътен магазин. Пътният инцидент станал снощи  в с. Нови хан. Сигналът за произшествието бил подаден в РПУ-Елин Пелин. Пристигналите на местопроизшествието пътни полицаи установили, че шофьорът управлява автомобила без свидетелство за правоуправление. Пробата за алкохол отчела 1,89 промила. По случая се води бързо полицейско производство.
Враца. Вчера около 11.40 часа в ПУ-Мизия по телефона е получено съобщение, че  в дома й  в гр.Мизия, в безпомощно състояние и с прободно-порезна рана в областта на шията е намерена 79-годишната Цв. П. Около 12.00 часа тя починала от загуба на кръв. При огледа е констатирано, че от дома й е са откраднати два цветни телевизора, ДВД, стерео-уредба и  тонколона. Намерен е кухненски нож с червено- кафяви петна, наподобяващи кръв. От проведеното издирване е установено, че извършител на престъплението е М.Б./17г/ от с.Рогозен. При претърсване  в апартамента му е намерено и иззето мъжко шушляково яке с кафяво-червени петна по него, наподобяващи кръв. Със съдействието на РПУ-Враца са установени и задържани съучастниците в кражбата:  И.М./19г./ от Враца, П.М./17г./ от с. Рогозен. Откраднатите  вещи са открити и иззети. В РПУ-Враца е задържан  и  лек автомобил “Щкода-Фелиция” използван от П.М. при извършване на кражбата. И.М. и П.М. са задържани в РПУ-Враца, а М.Б. в РПУ-Оряхово.  Образувано е следствено дело във Враца.
Пазарджик. Крадци на метали бяха заловени от панагюрските полицаи. Вчера около 09.00ч. на една от входните пътни артерии в Панагюрище автопатрул на местното полицейско управление спрял за проверка “Опел-Вектра”. Униформените забелязали, че Д.Д. /38г./ от София, Я.Т./27г./ от врачанското село Мраморен и 31-годишният П.Т. от Враца превозвали 29 метални сгъваеми основи за маси. Мъжете на успели да представят документ за произхода им. В процеса на разследване се установило, че металните изделия са откраднати от Санаториум за болнична рехабилитация в с. Баня. Срещу “триото” е образувано бързо полицейско производство.
Стара Загора. Вчера към 13.00 часа в Гълъбово полицейски екип на РПУ е заловил Б.П. /44 г./ от с. Априлово, общ. Гълъбово, да управлява колесен трактор "ЮМЗ", след употреба на алкохол с концентрация 3.21 промила. Той станал причина за пътнотранспортно произшествие с товарен автомобил “МАН 2000” с прикачено ремарке, управляван от 32-годишен турски гражданин. Трактористът е задържан за 24 часа в Гълъбово.      
Също вчера в Стара Загора полицейски екип на РПУ  е заловил Й.Й. /51 г./, който управлявал автомобил “Опел Корса”, с концентрация на алкохол в кръвта 2,28 промила. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Кърджали. Криминалисти от РПУ-Подкова разкриха случай на пласиране на неистински парични знаци. Заподозрян е 16-годишен ученик от Кирковска община, който си произвел няколко фалшиви банкноти за пазаруване в местните търговски обекти. Една петолевка и една двулевка били пласирани в павилион и успешно “минали” като истински. Полицаите установили, че момчето  е произвело банкнотите с лична техника, която успяло да пригоди за стартиращия бизнес. По всяка вероятност с плановете му  са били запознати и негови най-близки приятели. Работата по разследването на случая продължава.
Двама бяха заловени тази нощ  около 2 часа в момент на извършване на кражба на меден проводник от двора на частна фирма в Кърджали. В управлението за срок до 24 часа са задържани М.Х./53г./ и М.Г./49г./. Автопатрул на полицейското управление забелязал мъжете да товарят лек автомобил “Форд”. При извършената проверка е установено, че в багажника има голям топ меден проводник. Дежурна оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. Колата, с която е извършена кражбата, е запечатана и се намира в двора на РПУ-Кърджали. Образувано е бързо полицейско производство.  Предстои оглед и установяване на точното количество на откраднатия проводник.
Шофьор с 2,15 промила алкохолна проба излезе извън пътното платно и се озова в канавка при движение с несъобразена скорост. Инцидентът е станал снощи около 22,30 часа на разклона за село Кирково. “Опел Кадет”-а, паркирал в канавката, е бил управляван от Ш.А./49г./. Водачът е отказал да даде кръв за химически анализ. Задържан е за срок до 24 часа в РПУ-Подкова. Образувано е бързо полицейско производство.

София.Престъпна група, извършила серия кражби от жилища в столицата, разкриха криминалисти от сектор “Кражби” при СДВР и Седмо РПУ. Рецидивистът В.М. /39/, осъждан девет пъти и криминално проявения А.С. /27/ обирали предварително набелязани апартаменти. Откраднатите вещи предавали на съучастника си Г.Г. /55/, осъждан, който ги пласирал в заложна къща на бул.”Сливница”. След поредния обир в дома на столичанин в жк.”Младост”, откъдето са отнети златни накити, телевизор и ДВД, криминалистите влезли в дирите на извършителите. Част от инкриминираните вещи са намерени и иззети при претърсване в домобете им. Двама са арестувани за 72 часа, третият се укрива и е обявен за общодържавно издирване. Изготвено е искане за налагане на постоянна мярка “задържане под стража”.
Лекар от столична болница, поискал подкуп от инвалид, вчера беше задържан от служители на направление “Икономическа полиция” при СДВР. Специализираната полицейска операция е планирана след получен сигнал, че от столичанка - инвалид трета категория 60-годишният Г.С., член на обща ТЕЛК при Пета МБАЛ-София, поискал 300 лева за преосвидетелстване от комисията. Жената възразила, че по право й се полага категоризирането, тъй като отговаря на условията. Докторът-рекетьор свалил сумата на 200, а накрая поискал 40 лева, колкото “да се почерпи”. Снощи, пред столичния хотел “Хемус”, е задържан. Парите са иззети при извършения му обиск и е съставен констативен протокол. С прокурорско постановление е задържан под стража за 72 часа, образувано е следствено делов Столична следствена служба. Справка в полицейските масиви показва, че Г.С. през 1988 г., като лекар в болницата в Мадан, заради длъжностно присвояване е осъждан на 700 лева глоба. През последните две години срещу него се води следствено дело за подкуп и дознание за изготвяне на неистински документи. В хода на разследването е установено, че министърът на здравеопазването е възложил на Районния център по здравеопазване в София да извърши проверка по жалба срещу Г.С., че рекетирал пациенти да му купуват и доставят хранителни продукти.

 

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди