изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:34 EET
ВВС: Холандия против България в ЕС    
Европейски съюзХага. Управляващата в Холандия християн-демократическа партия се противопоставя на бързата ратификация от втората камара на холандския парламент на договора за присъединяване на България и Румъния, съобщава ВВС.
Това стана ясно след приключилите след полунощ дебати в холандския парламент за втората вълна на разширяването на Европейския съюз.


Християн-демократите, заедно с партията на зелените и партията на Пим Фортаун, поискаха от парламента да не избързва с ратификацията на договора за присъединяване на България и Румъния.
Според Максим Ферхаген, лидер на парламентарната група на християн-демократите, към настоящия момент двете страни не отговарят на условията за присъединяване.
Християн-демократическата партия настоява върху двете страни да се упражнява максимален натиск за изпълнение на условията и предлага да се изчака с ратификацията на договора до появата на следващия доклад на Европейската комисия през април, 2006 г.
Лидерът на парламентарната фракция на християн-демократите дори внесе предложение за отлагане на ратификацията.
Предложението ще бъде гласувано от втората камара на холандския парламент следващия вторник.
Инициативата на Максим Ферхаген предизвика сблъсък между него и холандския външен министър Бернард Бот.
Според Бот отлагането на ратификацията на договора ще има негативен ефект върху мотивацията на двете страни да продължат с реформите особено в сферите, за които бяха критикувани от последния доклад на Европейската комисия.
Бернард Бот и холандското правителство настояват за ратификация на договора още преди Коледа.
Мартин Ферхаген, който по време на дебата подчерта, че въпреки че България е по-напред в изпълнение на критериите от Румъния, на двете страни продължава да се гледа като на една група, не бе открит за коментар за внесеното предложение за отлагане на ратификацията на договора за присъединяване на двете страни.
Българският посланик в Хага Валентин Порязов заяви за ВВС, че е в постоянен контакт с лидерите на всички парламентарно представени партии в холандския парламент и изрази надежда, че ратификацията от втората камара ще бъде завършена още преди края на тази година.
Валентин Порязов оцени и като положителен факта, че холандското правителство също подкрепя ратификацията на договора за присъединяване преди Коледа.



 


Сходни връзки

ВВС: Холандия против България в ЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди