изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:01 EEST
Оправдаха Илиян Варсанов за убийството на Клюна    
Ред и сигурност София. Софийският районен съд оправда сочения за наркобос Илиян Варсанов по обвинението, че е подготвил убийството на Антон Милтенов-Клюна, предаде репортер на Агенция “Фокус”.



Агенция “Фокус” припомня:

Дело за незаконно притежание на оръжие е заведено срещу Илиян Варсанов през септември 2004 г. На 9 септември 2004 г. при акция на МВР Варсанов е задържан под стража. В резултат е заведено дело по чл. 339, ал. 1 от НК в Софийски районен съд. В обвинителния акт по делото е посочено, че Варсанов е съхранявал без разрешително в ателие в ж.к. “Хиподрума” огнестрелно оръжие – пистолет „Волтрон", и седем броя саморъчно изработени 9 – милиметрови патрона, годни да възпроизведат изстрел. Варсанов заявява, че оръжието е донесено от негов приятел и е купено от магазин, за което има и свидетели. Той остава в ареста за приблизително една седмица като впоследствие е постановена мярката за неотклонение - домашен арест. Проведените заседания на Софийски градски съд по делото са общо четири до 24 октомври 2005 г. До тази дата са разпитвани свидетели и вещи лица. На последното заседание от 19 септември 2005 г. делото е отложено за октомври поради неявяването на един от свидетелите.
Под домашен арест Варсанов е от 2002 г., тъй като е обвиняем и по други две дела – за побой и грабеж на Христо Георгиев-Хамстера и за планиране и подготовка на убийството на Антон Милтенов-Клюна. Делата са отлагани многократно по различни причини.
Делото за грабеж, придружен с опит за убийство, извършен в съучастие на Христо Георгиев-Хамстера е заведено в Софийски градски съд на основание чл.199, ал.2, т. 2 от Наказателния кодекс. Първото заседание по делото се състои на 16 февруари 2004 г. Минимално предвижданото наказание за подобно престъпление според НК е от 15 години задържане под стража, максималното – доживот. По това дело Варсанов е обвинен, че на 31 август 2001 г. в кафе-сладкарница в жк „Стрелбище" заедно с Мартин Първанов-Лудия и още 5 души нападат Христо Георгиев-Хамстера и му отнемат 1500 евро и GSM модел Nokia. Илиян Варсанов и Мартин Първанов са задържани от полицията скоро след случилото се. В следствения арест Варсанов остава до 30 юни 2002 г. Тогава е пуснат под домашен арест. Същата мярка за неотклонение се прилага и за Мартин Първанов. Другите петима съучастници не са известни. На съдебното заседание от 16 февруари 2004 г. двамата подсъдими отправя искане за замяна мярката за неотклонение –от домашния арест в парична гаранция. Молбите на подсъдимите се основават на посочени от тях здравословни проблеми. Варсанов декларира, че има проблеми със сърцето и страда от хипертония, докато Мартин Първанов, отправя искане към съда да му бъде разрешено всеки ден да излиза от дома си, за да ходи на зъболекар. Исканията им са отхвърлени.
Потърпевшият по делото Христо Георгиев-Хамстера се явява в съда на съдебното заседание на 22 април 2004 г. Тогава става възможно да бъде даден ход на делото и Георгиев да бъде конституиран и като частен обвинител. Съдът не приема да разгледа гражданския иск на Христо Георгиев в размер на 5000 лв. Според съдебния състав искът не е формулиран правилно и е нарушена процедурата за неговото подаване. Той дава показания и посочва като основен извършител на побоя и грабежа Илиян Варсанов. Заявява още, че не познава другите съучастници. На поредното съдебно заседание по случая от 18 февруари 2005 г. свидетелят Иван Момчилов, барман в заведението, където е извършен побоят, заявява, че Илиян Варсанов е посочил на другите седем души, Христо Георгиев-Хамстера, след което те му нанесли побоя и го ограбили.
На 19 април 2005 г. става ясно, че процесът трябва да започне отначало. Причината за това е смъртта на един от заседателите по делото.
Делото по обвинение в планиране и подготовка на убийството на Антон Милтенов- Клюна е заведено през месец май 2004 г. На 26 май 2004 г. Илиян Варсанов е арестуван за 72 часа по подозрение, че подготвя атентат срещу Антон Милтенов – Клюна. След изтичане на срока за задържане Софийският районен съд поставя Варсанов под домашен адрес. Варсанов е обвинен в това, че в периода между 14 и 18 февруари 2004 година е планирал убийството на Клюна.Според прокуратурата той има и съучастници. Това са Илиян Божков и Драгомир Бонев. Те са предоставили информация кои са обичайните маршрути, по които се движи Клюна и кои са посещаваните от него заведения. За последен път делото е отложено на заседанието от 9 септември 2005 г. заради неявяване на ключови свидетели.
 


Сходни връзки

Оправдаха Илиян Варсанов за убийството на Клюна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди