изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 01:53 EEST
УПРАВИТЕЛЯТ НА "ЖИЛФОНД-ИНВЕСТ" СТАНА ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НС БКС    
НовиниВ края на миналата седмица в Разград се е провело заседание на Управителния съвет на Националното сдружение Благоустройство и комунално стопанство /НС БКС/, съобщи за НДТ управителят на "Жилфонд-инвест" ЕООД Илия Михайлов. Участие в заседанието са взели изпълнителният директор на "Екострой" АД Пейчо Пейчев и И. Михайлов. Досега член на УС на НС БКС и зам.-председател е бил инж. Махаил Стоев, но поради преминаването му на държавна работа, се е наложило да бъде избран нов член. Единодушно участниците в заседанието са избрали И. Михайлов. По повод избора му за зам.-председател разговаряхме с И. Михайлов.

- Г-н Михайлов, колко фирми и дружества членуват в момента в НС БКС и кои са фирмите-членки на сдружението от Добрич?
- Членовете на сдружението са над 140 фирми от сферата на благоустрояването, комуналното стопанство и строителството от цялата страна. Конкретно от Добрич те са три - "Комуналефект", "Екострой" и "Жилфонд-инвест".
- Каква е дейността на НС БКС и какво разисквахте на заседанието миналата седмица?
- Основно НС БКС има за цел да обедини дейността на неговите членове и на съответните държавни, общински и стопански субекти за подобряване благоустройството и комуналните дейности в страната. Сред приоритетните задачи е провеждането на консултации с МРРБ, други министерства и ведомства и Българска строителна камара по проблеми, пряко свързани с дейността на фирмите. Основната тема, която бе дискутирана на  заседанието в края на миналата седмица, бе подготовката за среща с министъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов. Сред акцентите, които искаме да поставим на вниманието на А. Гагаузов, е проектонаредбата, която сме изготвили за стопанисване, поддържане и ремонт на жилищния фонд. Ще настояваме също за по-скорошно приемане на закона за строителството и за браншовите организации.
- Накрая разкажете с няколко думи за историята на сдружението.
- Сдружението е създадено през април 1990 г. от 82 учредители - стопански предприятия. С активното участие на БКС бе осъществена значителна част от приватизацията на голяма част от търговските дружества и предприятия от подотрасъла. Основният предмет на дейност на всички фирми са строителство, благоустрояване, чистота и поддържане на общинския сграден фонд. Тези дружества извършват над 80 % от благоустрояването и комуналните дейности в страната, а значителна част от тях изпълняват високо и пътно строителство. Годишно предприятията и търговските дружества усвояват над 500 млн. лв. за строително-монтажни работи и ремонтни дейности, благоустрояване и комунални дейности
 


Сходни връзки

УПРАВИТЕЛЯТ НА "ЖИЛФОНД-ИНВЕСТ" СТАНА ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НС БКС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди