изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:37 EEST
ИВАН ИВАНОВ - ГОТВАЧ № 2 НА БЪЛГАРИЯ: "ИМА ЕДНО МЯСТО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ВЗЕМА"    
ТуризъмВ началото на ноември в Златни пясъци се проведе петото юбилейно издание на престижния конкурс за професионални кулирани "Готвач'2005". На второ място, само на няколко стотни разлика от първия, 9-членното жури класира Иван Иванов - главен готвач в ресторант "Боряна" в Албена. Както ви обещахме - предлагаме ви малко по-подробна информация за самия конкурс от извора - готвач № 2.
Иван Иванов е възпитаник на СТПУ по туризъм, специалност "Готварство". Зодия Козирог. На Христова възраст е, семеен, с две деца - дъщеря на 3 години и син на 6 години. Съпругата му Таня е възпитаник на СОУ "Дора Габе" в Добрич, паралелка по изобразително изкуство.

"От 1988 година работя в Албена, започнах като помощник в кухнята, постепенно преминах всички стъпала и сега съм вече главен готвач. Работил съм в ресторантите "Горска фея", "Славянски кът", пикник "Българска фиеста", "Нона", "Ком", а през последния сезон тази година бях главен готвач в ресторант "Боряна" - разказа И. Иванов.
В достатъчно дългия професионален живот две години е живял и работил в Италия в заведението на принц Марио и принцеса Донатела, като там е усвоил тънкостите на италианската кухня.
"Обичам да готвя и ям всичко, което е вкусно. Слабост са ми предястията и основните ястия. Харесва ми да декорирам ястията, да имат хубав външен вид - свеж" - добавя още И. Иванов. Сам решил да се включи в конкурса, за да провери на какво ниво е професионално.
"В началото, след като се записах за участие, се разколебах - какво ще правя там, се чудех. Все пак това е конкурс на най-добрите готвачи-професионалисти на България. Като цяло бях много притеснен дали ще се получи това, което правех. Конкурсът бе много сериозен, на много високо ниво бяха всички колеги, които участваха в него, а ни оценяваха най-добрите кулинари в страната. Притеснението дойде и от факта, че изтеглих последен номер - 21, и гледах, докато колегите работеха и презентираха ястията си. Може би затова останах много приятно изненадан и съм горд от постигнатото, когато разбрах, че съм класиран на второ място, само на стотни от победителя Георги Котев" - разказа за самия конкурс Иванов.
Призът му е връчен лично от председателя на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин и сега вече не без гордост Иван добавя: "Живот и здраве, догодина пак ще участвам, защото има едно място, което трябва да взема".
За жури и гости Иван е приготвил предястие шаброне от пуешка шунка с португалски пъпеш, като основно - Фантазията на готвача -  сьомга филе, спагети фреш, бешамел със спанак и сос мюсли, а за десерт - пана кота с пресни плодове и карамел.
Много са били предизвикателствата в професията, пред които се е изправял, работейки в престижен курорт като Албена. "Последно в края на активния сезон декорирахме маса за премиера Сергей Станишев. През лятото на тази година пък правих коктейла на Нова телевизия, който се проведе в рамките на "Международни медийни събития". Благодарен съм на главния кулинар на Албена Светлана Кръстева, както и на цялото ръководство, а и на колегите, които са ми помагали много, за да се развия и да постигна всичко това. С гордост вече мога да кажа, че съм един от най-добрите готвачи на България" - каза още И. Иванов.
 


Сходни връзки

ИВАН ИВАНОВ - ГОТВАЧ № 2 НА БЪЛГАРИЯ: "ИМА ЕДНО МЯСТО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ВЗЕМА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.24 секунди