изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-08-08 @ 20:26 EEST
ЩЕ РАЗКРИЯТ СОЦИАЛНА ТРАПЕЗАРИЯ В БАЛЧИК    
НовиниЗа разкриването на социална трапезария в Балчик ще бъде назначена Постоянна комисия, която ще разглежда постъпилите молби от желаещите да се хранят безплатно. От социалната трапезария ще могат да се възползват самотни възрастни хора и социално слаби жители на общината.
Желаещите трябва да подадат молба до кмета на общината, която да съдържа данни от личната карта, заедно с други документи, удостоверяващи месечните приходи.

Възрастните хора трябва да са без странични доходи и необхванати от социалния патронаж. За социално слабите жители изискването е да са с доход до 55 лв. на член от семейството, да не получават помощ от Дирекция "Социално подпомагане", Домашния патронаж и да са регистрирани в Бюро по труда като трайно безработни. Друго изискване е желаещите да не са подпомагани през годината с еднократна финансова помощ от общината или социални грижи. 
Месечно ще се осигурява безплатно топла храна на 30 социално слаби жители. Стойността й ще бъде 1.50 лв. дневно. До разкриване на собствена база, отговаряща на всички нормативни изисквания, храненето ще става в определени заведения. В рамките на една година услугите на социалната трапезария ще могат да се ползват два месеца.
Списъкът с жителите, които ще се хранят безплатно, ще се утвърждава от кмета на общината, а комисията, която го изготвя, ще заседава на два месеца веднъж. С предимство ще се ползват самотните възрастни хора.
 


Сходни връзки

ЩЕ РАЗКРИЯТ СОЦИАЛНА ТРАПЕЗАРИЯ В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди