изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:16 EEST
Крайнодесни активисти нападнаха джамия в Южна Франция    
По светаПариж. Предполагаеми крайнодесни активисти са нападнали с бутилки със запалителна течност джамия в селището Карпентрас, в Долината на Рона, Южна Франция, съобщава кореспондентът в Париж на британския вестник “Индипендънт”.

Предполага се, че нападението е с цел провокация към участниците в продължаващите вече 16 дни погроми в различни големи градове на Франция. Няма данни за нанесени сериозни материални щети на сградата, както и за пострадали цивилни граждани.
Точно в 10 часа местно време (11 часа българско) днес в Париж влезе в сила забраната за провеждане на демонстрации, митинги и други масови мероприятия, които биха могли да представляват заплаха за обществения ред, предадоха световните агенции. Забраната е в рамките на действащото на територията на цяла Франция извънредно положение. Забраната за провеждане на масови демонстрации във френската столица важи и за утре, 13 ноември.
За 16-та поредна нощ продължиха размириците във Франция, въпреки че като цяло френските власти отбелязват “лек спад” на насилията, предаде АФП. През изминалата нощ са били подпалени 384 автомобила и са били арестувани 162-ма души. През нощта срещу петък запалените автомобили са били малко повече - 395.
Както съобщи по-рано АФП полицай е пострадал при експлозия на коктейл Молотов в Сен Куентин, Северна Франция, в петък вечерта.
В Сен Куентин и Соасон са били подпалени пет коли. В района на Тулуза (Югозападна Франция) в периода от 14 часа в петък до 6 часа (местно време) тази сутрин са били опожарени 36 коли и задържани шестима души, петима от които непълнолетни.
Въпреки известното “стихване” на насилията, полицията в цялата страна остава мобилизирана.
Около 15 автомобила са били подпалени през изминалата нощ в Белгия, осем от които в Брюксел, но белгийските власти продължават да говорят за “изолирани случаи”, предаде АФП, позовавайки се на изявление на белгийското Министерство на вътрешните работи, разпространено днес.
“С изключение на подадените сигнали за престъпни действия в няколко града, обстановката в страната остава спокойна”, цитира агенцията комюнике на кризисния център към правителството – орган, който зависи от Министерство на вътрешните работи.
В същото време АФП отбелязва, че става въпрос за шеста поредна нощ на умишлени палежи в Брюксел и други белгийски градове. http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Крайнодесни активисти нападнаха джамия в Южна Франция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди