изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:45 EEST
В. “Черно море”: Варна връчи на папата златен пръстен    
ОбществоВарна. Златен пръстен, копие на старинно бижу, намерено край Варна, са подарили на папа Бенедикт XVI варненски деца от клуб "Приятели на Европа". 80-членната делегация, която в сряда успя да се срещне с главата на Римокатолическата църква, бе предвождана лично от кмета на града Кирил Йорданов и областния управител Петър Кандиларов.

Заедно с малките варненчета на генерална аудиенция с папата бяха и депутатите Анелия Атанасова и Яни Янев, който е председател на клуб "Приятели на Европа". Срещата с Бенедикт XVI е била в сряда по време на редовната му генерална аудиенция с поклонници на площад "Свети Петър". С помощта на папския нунций у нас варненската делегация била настанена на една ръка от папата, разказа пред в. "Черно море" Яни Янев. Бяхме на най-доброто място, съвсем близо, но никой от нас не е имал честта да говори с него лично, тъй като публична тайна е, че на такива лични срещи се радват малцина в света, обясни още ексгубернаторът на Варненска област.
Символичния си дар варненци предали на главата на римокатолическата църква чрез негови служители.
Доволен съм, че успяхме да покажем на варненските деца прословутите градини на Ватикана и самата столица на католицизма, която е и една от изконните европейски емблеми, каза още Янев. По думите му делегацията е посетила още и българската църква в Рим. На 9 ноември в българското посолство там с помощта на посланик Владимир Калудов варненските управници провели срещи и с наши студенти, следващи във Вечния град. По време на срещата е учреден и вторият задграничен филиал на варненския клуб "Приятели на Европа", в който се записали петима от българските студенти в Рим.
Малките варненчета, представители на квартал "Младост", пък са подарили на българското посолство 120-метрова рисунка, посветена на Европа. Оттогава детското пано е изложено на почетно място в сградата на дипломатическата ни мисия в италианската столица.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

В. “Черно море”: Варна връчи на папата златен пръстен | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди