изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:30 EEST
ДИРЕКТОРЪТ НА ДВОРЕЦА В БАЛЧИК ПОДАРИ НА КОПОЛА ОТЛЕЖАЛО БЪЛГАРСКО ВИНО    
ОбществоОт година и половина Двореца в Балчик предлага една нова допълнителна атракция - винарна, съобщи за НДТ директорът Тошко Гяуров. "Направата на винарната бе с цел да развием още един вид туризъм - винения. Тя е създадена по съвместен проект между Двореца и един балчиклия" - разкри още Т. Гяуров.

Архитектурно-марковия музей е предоставил помещението, а жителя на Белия град осигурява колекцията от вина, която наброява над 1000 вида. Атракцията се радва на много почитатели. Сред вината, които могат да бъдат опитани там са типично българското вино Асеновградски маврут, както и всички видове маврут, произвеждани в страната ни, също така Гъмза. Сред колекцията е и вино, което се произвежда в ограничени количества - Тера Тангра - това е смес от мерло и каберне, уточни още Т. Гяуров. Той разкри още, че интерес към винарната е проявил и великият режисьор Франсис Форд Копола, който снима в момента в Двореца. "Режисьорът е настанен и обитава в момента вила "Николай", която се намира над самата винарна. Тъй като разбрахме, че режисьорът е колекционер, пък и надзърна във винарната, решихме за спомен да му подарим нещо за спомен - Асеновградски маврут, реколта 1965 г. Той самия бе информиран, че това е типично българско вино и качествата му са на световно ниво" - разказа още Т. Гяуров.
 


Сходни връзки

ДИРЕКТОРЪТ НА ДВОРЕЦА В БАЛЧИК ПОДАРИ НА КОПОЛА ОТЛЕЖАЛО БЪЛГАРСКО ВИНО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди