изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:08 EEST
Би Би Си: В Испания е разбита българска мрежа за проститутки    
Ред и сигурност Мадрид/София/Лондон. Полицията в Испания съобщи, че е разбила "българска мрежа" за трафик на проститутки, съобщава ВВС.
Според испанските медии са арестувани 31 души, сред които 9 българи, 2 испанци, 1 германец и 1 босненец.
Ръководители на бандата са българин и неговата "интимна приятелка" също българка.
За последните 3 години престъпната група е прекарала от България в Испания 600 жени и ги е карала да се занимават с проституция в Аликанте, Барселона, Валенсия и Палма де Майорка.


Според полицията групата е разполагала с голям брой много добре фалшифицирани български паспорти, които е използвала за трафика.
В дома на ръководителя на групата са открити също така фалшиви печати на страни от Шенгенската група.
Само преди месец в свой доклад американските власти посочиха България като един от основните източници на трафик на хора в Европа.

Агенция “Фокус” припомня:

Испанската полиция е разкрила българска мрежа за нелегален трафик на жени, проституция и фалшификация на документи, като са задържани 31 души, предаде в събота испанският телевизионен канал “Теле Мадрид”, позовавайки се на полицейска информация.
Петнадесет души от задържаните са предполагаеми членове на престъпната организация, а другите 16 са жени, които са проституирали и са пребивавали нелегално в Испания. Организацията също се е занимавала с фалшифициране на документи и нелегален трафик на коли за България. Жените са били заплашвани и им е бил упражняван тормоз, за да проституират.
Операцията, наречена на името на един от ръководителите на мрежата “Сашо”, е инициирана през юли миналата година, след като българската полиция е предоставила информация за дейността на Сашо Недков в Испания. Той е смятан за един от ръководителите на нелегалната мрежа за трафик на жени и проституция. Недков притежава заедно със своята партньорка малък ресторант, където са се събирали предимно българи.
Според испанската полиция, която е разкрила целия начин на действие на организацията, през последните три години най-вероятно около 600 жени са били експлоатирани сексуално от българската мрежа за проституция, предава телевизионния канал.

***

Испанската полиция разби престъпна мрежа с българско участие, занимаваща се с проституция и нелегални документи за самоличност, съобщи в петък Интернет изданието typicallyspanish, позовавайки се на източници от Специализираното полицейско подразделение базирано в провинция Аликанте, където е проведена операцията. Общо 35 души са били задържани, като по-голямата част от тях са българи, съобщава изданието, без да уточнява подробности са самоличността им. Част от задържаните са били млади жени, около 20 на брой, които са пребивавали на територията на Испания с нередовни документи.
Арестите са проведени в селищата Ла Нуча, Алфаз де Пи, Санта Пола, Бенидорм и Аликанте.

Снимката към материала е на ВВС



http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Би Би Си: В Испания е разбита българска мрежа за проститутки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди