изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:12 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностВарна. През нощта на 10 ноември екип на СОД подал сигнал за спиране на л.а. “Опел Вектра” със старозагорска регистрация, който се движел в района на ХЕИ. Шофьорът обаче не се подчинил на сигнала, продължил с мръсна газ, малко по-късно спрял колата и побягнал. Полицаите успели да задържат спътниците му - 16-годишен младеж от Добрич и

М.Я. /22 г./ от Стара Загора, криминално проявен. Последвалата проверка и справка в регистрите показала, че вектрата е открадната на 6 октомври, а  регистрационните табели били от спрян от движение "Опел Корса". В резултат на предприетите оперативни действия в късните часове на 11 ноември е установен и задържан шофьорът - Б.И. /25 г./ от Стара Загора, осъждан, обявен за общодържавно издирване от РДВР - Стара Загора. По случая се води дознание.Видин.  Бързи полицейски производства за престъпление по чл.278 Б от НК са образувани в РПУ срещу трима жители на с.Арчар – Г.Н./28г./, С.Ц./20г./ и А.А./29г./. В петък около 08.00 часа те били засечени и задържани при специализирана полицейска операция в землището на селото. Тримата - с кирки, лопати и металотърсачи, извършвали незаконни разкопки в района на паметника на културата “Рациария”.
 Пловдив. Снощи около 20.30 часа на ул.”Кипарис” 20-годишна пловдивчанка е била нападната от непознат мъж. След побой той й изтръгнал чантата със задграничния й паспорт и 180 евро и побързал да изчезне. Когато се опомнило от шока, момичето отишло в ІІІ РПУ и сигнализирала за случилото се. Последвали бързи и професионални действия на служителите на реда, които скоро попаднали в следите на нападателя Д.А. /20 г./. Пловдивчанинът е задържан за  24 часа в ареста на полицейското управление.
Търговище. Криминалисти на регионалната дирекция са работили по сигнал за изнудване, след като вчера 42-годишен мъж подал жалба. Той обяснил, че двама непознати се появили в питейно заведение в центъра на с. Разбойна, насила го изкарали оттам и го качили в автомобил с неизвестна марка, закарали го в частен дом в търговищкия квартал “Бряг”, били го, принудили го да обещае, че в понеделник ще внесе 100 лева в лизингова къща на шуменска фирма, която имала клон в града, и го пуснали. Веднага по случая започнали оперативни действия и криминалистите установили личността на двамата физически извършители на рекета И.М. /35 г./ и К.Х. /29 г./. Изяснило се, че те действали по заръка на Д.П. /48 г./ и на 46-годишната И.П. Така за 24 часа в ареста на полицейското управление са задържани двамата поръчители и изпълнителят на изнудването К.Х. Продължава издирването на неговия съучастник – И.М.. По случая е образувано дознание, все още се изясняват и причините за рекета.
Бургас.   Двама жители на с. Свобода, решили да  припечелят от метални отпадъци, били заловени на местопрестъплението от бургаските полицаи. Вчера дуото било засечено в землището на Камено докато товарело 106 болта от крепителни планки на релсите от ж.п. път, свързващ Бургаски захарни заводи и ж.п. гара Българово. Срещу К.М. /28 г./ и С.Ц. /24 г./ е образувано бързо полицейско производство. 
София. За 72 часа в ареста на Шесто РПУ е задържан петричанинът Х.Т. /28 г./ . Преди четири дни в близост до трамвайна спирка на бул. “Цар Борис” полицейски патрул забелязал да пътното платно захвърлени три полиетиленови плика със суха тревиста маса. Веднага била извикана оперативна група, която извършила оглед и иззела пакетите за експертиза. Тестовете доказали наличието на марихуана с тегло над 700 грама. По случая било образувано дознание, а криминалистите и служителите от сектор “Наркотици” предприели оперативни действия за установяване на притежателя на дрогата. След установяването и задържането на Х.Т. столичните полицаи се свързали с колегите си от Петрич и изяснили, че той е автор и на грабеж от 9 март миналата година. В ранните часове тогава той разбил входната врата на офис на фирма в с. Беласица и оттам измъкнал компютърна конфигурация. Работата по случая продължава.
Криминално проявен е задържан от служители на Девето РПУ. Установено е, че само за час и половина на 1 ноември столичанинът А.Е. /23 г./ успял да задигне 10 панелни метални радиатора и чугунена мивка от междуетажните площадки на жилищна кооперация в ж.к. “Люлин”. Седмица по-рано той атакувал и изба на столичанка от същия квартал и се “снабдил” с хранителни продукти и вещи. С постановление на прокуратурата А.Е. е оставен в ареста за 72 часа, материалите са подготвени за СРС с искане за мярка “Задържане под стража”.

 

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди