изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 03:55 EEST
РДВР ПРЕДУПРЕЖДАВА ЗА ИЗМАМНИЦИ    
НовиниМошениците набелязвали "жертвите" си чрез телефонния указател или по обяви във вестници. Използвали мобилни телефони с предплатени разговори, за да не може да се проследи номерът

От началото на ноември в сектор "Икономическа полиция" при РДВР са подадени няколко сигнала, предимно от възрастни жители на  Добричка област, в които се посочва, че са им били отнети парични суми под предлог за изгодни сделки с дефицитни резервни части и стоки. При всичките случаи престъпленията са извършени в съседни области.
Обикновено измамниците се свързват с потенциалните си "клиенти" по телефона, представяйки се за далечни роднини или познати, обясниха от РДВР. Често набелязват жертвите си чрез телефонния указател или по обяви в местните вестници. След като спечелят доверието им, предлагат изгодна оферта за закупуване и препродаване на по-добра цена на различни стоки - метални ленти, лагери, ремъци, маслени игли и др.
Контактите между двете страни по "сделката" продължават задължително в съседна област, като мястото на срещата се променя неколкократно. Така измамниците са сигурни, че никой не ги следи. Те използват  мобилни телефони с предплатени разговори, чийто номер не може да се проследи.    Веднага щом доверчивите хора дадат сумата, срещу която трябва да получат стоката, връзките прекъсват. Друг вариант е все пак измамените да получат някаква стока, която обаче няма нищо общо с договорената, а е ненужна и отдавна излязла от употреба.
Измамниците са изключително предпазливи и при най-малко съмнение прекратяват всякакви действия, казаха още от полицията. Обикновено те не са местни граждани, а гастрольори от други райони в страната. Всичко това затруднява тяхното установяване и задържане. 

В тази връзка РЗ "Полиция" при РДВР отправя към жителите на Добричка област няколко съвета:
- Бъдете изключително внимателни към примамливи предложения за лесна печалба или прекалено изгодни сделки. - Не бързайте да давате пари за каквото и да било на лица, които не познавате добре, или на такива, демонстриращи немотивирано желание да ви помогнат.
- Не вярвайте на външния вид на хората и недейте да мислите, че няма да бъдете измамени - това е опасна заблуда, тъй като измамниците притежават добри артистични способности и богат репертоар от заблуди.
- Ако все пак станете жертва на измама, незабавно се обадете в полицията и съобщете всички обстоятелства около измамата. Постарайте се да запомните и да  дадете точно описание на извършителите. Търсете полицията и при съмнение за извършване на измама.

 


Сходни връзки

РДВР ПРЕДУПРЕЖДАВА ЗА ИЗМАМНИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди