изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:44 EEST
Членове на българската парламентарна делегация бяха избрани в ръководни органи на ПА на НАТО    
НовиниКопенхаген. Делегацията на Народното събрание към Парламентарната асамблея на НАТО участва в зимната сесия на Асамблеята, която се провежда от 11 до 15 ноември 2005 г. в Копенхаген, съобщава парламентарният пресцентър.
Петимата членове на делегацията, водена от нейния председател Николай Камов, бяха избрани в ръководните органи на ПА на НАТО


Председателят на българската постоянна делегация към ПА НАТО Николай Камов, бе избран за заместник-председател на политическия комитет на Асамблеята. Четин Казак ще бъде председател на подкомитета за демократично управление към комитета за граждански измерения на сигурността. За втора поредна година Асен Агов ще бъде зам.-председател на подкомитета за трансатлантически отношения към политическия комитет. При първото им участие на форум на ПА на НАТО Яни Янев и Марио Тагарински бяха избрани съответно за зам.-председател на подкомитета за трансатлантическо сътрудничество в областта на отбраната и сигурността към комитета по отбрана и сигурност и за зам.-председател на подкомитета по използване на военни технологии към комитета по наука и технология.
Българската делегация направи редица предложения при изработването на резолюции на комитетите на ПА на НАТО. Николай Камов участва в дискусията за бъдещето на НАТО с конкретно предложение за финансирането на участието на сили на НАТО в Афганистан. Асен Агов ръководи заседанието на политическия комитет, на което се разгледа и прие особено дискутираната резолюция за положението в Беларус и отношението на ПА на НАТО и парламентите на страните – членки към режима на Лукашенко. Делегацията ни проведе двустранни срещи в подкрепа на усилията за постигане на благоприятен изход на делото в Либия.
В програмата на подкомитета за трансатлантическо сътрудничество в областта на отбраната и сигурността през първата половина на следващата година е предвидено посещение в България и Румъния.
Българската делегация в Парламентарната асамблея на НАТО ще даде пресконференция за участието си 51-та сесия на ПА на НАТО в Копенхаген на 17 ноември, четвъртък, от 10.00 часа, в зала “Запад” на Народното събрание.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Членове на българската парламентарна делегация бяха избрани в ръководни органи на ПА на НАТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди