изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:39 EEST
БЮЛЕТИН НА РДВР    
Ред и сигурностПрез изминалите две  денонощия на територията обслужвана от РДВР гр.Добрич са регистрирани  4 криминални престъпления и произшествия.


 1. От полицейски автопатрул на Първо РПУ Добрич в гр.Добрич са задържани три лица между 29 и 37 години от с.Поп Груево общ.Тервел.
 Задържаните лица  са заподозрени в това, че от вилен имот в покрайнините на гр.Добрич са извършили кражба на метални изделия с общо тегло над половин тон.
 След задържането на лицата металните изделия обект на кражба са иззети от автомобила, с който заподозрените лица са се предвижвали и са върнати на собственика.
 Двама от заподозрените са криминално проявени и осъждани.
 Материалите по случая се подготвят за бързо полицейско производство, тъй като деянието е престъпление по чл.195 и чл.196 от НК.
 2. След проведени оперативни мероприятия от служители на сектор "Кр.полиция" при Първо РПУ е установен и задържан 17 годишен жител на гр.Добрич. При последвалия обиск на жилището му в района на жк "Балик" от служители на полицията са иззети цигари, които по първоначални данни са със съдържание на канабис.
 Непълнолетният е задържан в Първо РПУ за срок от 24 часа. Продължава изясняването на случая. Образувано е полицейско дознание.
На територията, обслужвана от РДВР са  регистрирани 12 ПТП .
- на 13.11.05 г. около 01.00ч. по пътя гр.Добрич гр.Балчик в района на с.Приморци общ.Добричка, възниква ПТП между товарен автомобил "Скания", управляван от 37 год. водач от гр.Варна и л.а. "Фолгсваген Голф", управляван от 22 г. водач от гр.Добрич. В резултат на удара са нанесени значителни материални щети по лекия автомобил, водача му е транспортиран до ЦСМП гр.Добрич, където след преглед е освободен.
Причините довели до възникване на ПТП се изясняват в условията на предварително производство.
- за времето от 05.00 ч. на 13.11.2005 г. до 23.00 ч. на 14.11.05 г. от служители на РПУ Каварна, РПУ Албена и РПУ Г.Тошево са установени трима водачи на леки автомобили, съответно 39 г. от с.Иречек, 48 годишен от гр.Варна и 23 годишен от с.Гурково, управлявали след употреба на алкохол над 1,2 промила. Техническите средства, с които са изпробвани водачите са отчели съответно 2,01;  2,29 и 2.06 промила алкохол в издишвания от водачите въздух.
Материалите по трите случая се подготвят за бързи полицейски производства, тъй като деянието на водачите е престъпление по чл.343 Б ал.1 от НК.
 Поделенията на РЗ ПАБ са участвали в гасенето  на 2 пожара.
 - на 11.11.2005 г. около 12.20 ч. в РЗ ПАБ Добрич е получен сигнал за пожар в апартамент в района на МБАЛ Добрич. В резултат на пожара са нанесени щети на кухненско оборудване. Причината довела до възникване на пожара е късо съединение в кухненски аспиратор.
 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди