изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:41 EEST
Д. НИКОЛОВА ЩЕ УЧАСТВА В 62-ТА ПЛЕНАРНА СЕСИЯ НА КОМИТАТА НА РЕГИОНИТЕ    
НовиниКметът на Добрич Детелина Николова ще участва в 62-та Пленарна сесия на Комитета на регионите в Брюксел от 16 до 18 ноември. Тя е включена в делегация от 12 представители  на  българските общините, избрани за наблюдатели в европейската структура на местните и регионални власти. Програмата на сесията предвижда обсъждане на стратегия на присъединяването 2007-2013 г.

Ще бъдат разгледани въпроси, свързани с държавната политика в областта на социалното подпомагане, финансовата децентрализация на местните власти и др.  Комитетът на регионите е най-младата от институциите на ЕС, създадена с цел да даде възможност за пряко участие на регионалните и местни власти на ниво ЕС. Първото пленарно заседание е проведено през 1994 година. Членовете на Комитета се излъчват от държавите-членки и се назначават от Съвета на ЕС за срок от 4 години. Те имат важна  роля в обмен на информация от ЕС към общността и като говорители на своите региони и градове. Председател на Комитета е Петер Щрауб, член на Християн-демократическия съюз на Германия.
 


Сходни връзки

Д. НИКОЛОВА ЩЕ УЧАСТВА В 62-ТА ПЛЕНАРНА СЕСИЯ НА КОМИТАТА НА РЕГИОНИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди