изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 22:59 EEST
ВЛАДОВ И СТАНЕВ СЕ КЛАСИРАХА ЗА ГОЛЕМИЯ ФИНАЛ    
СпортЗа първи път в 11-годишната история на тенис-веригата "Добрич" организаторите от тенис-клуб "Добрич" решиха да направят Мастърс.

В него се включиха осемте най-добри тенисисти за годината от общо 54, взели участие в различните турнири. За по-голяма атрактивност, по-високо ниво и справедливост, организаторите решиха да включат и двама състезатели с уайлд карти. Това са състезатели, които са пропуснали по една или друга причина голяма част от турнирите в тенисверигата "Добрич 2005", и неполучили необходимия брой точки за класиране в ТОП 8. Става въпрос за Петър Радушев и Светломир Станев, които са на много високо републиканско ниво и с точки в международната ранглиста за любители. Мастърса се проведе в две групи по системата "всеки срещу всеки". Класиралите се на първите две места играха "на кръст" на полуфиналите, а спечелилите на 1/2-финалите добиха място да спорят в големия финал.

В първа група бяха: Атанас Радинов, Сергей Владов, Николай Ганов, Борислав Стоянов и Светломир Станев. В другата група бяха: Милен Павлов, Радослав Петков, Марио Братоев, Тихомир Тинев и Петър Радушев.

За средата на ноември времето бе чудесно за игра, а от ТК "Добрич" припомнят, че никъде у нас по това време не се провеждат турнири на открито. Във Втора група нямаше изненади. Според очакванията Петър Радушев се класира за следващата фаза без загуба. Втори остана Милен Павлов. Интересна бе развръзката в Първа група. Вторият вип-състезател Светломир Станев демонстрира забележителна игра и постигна три категорични победи с по 7:1 гейма над Радинов, Ганов и Стоянов. В същия стил започна и срещу Владов - 3:1 гейма в полза на Станев, но оттук нататък започна лютата битка в този мач. Владов успя да обърне срещата и да я спечели със 7:5 гейма. Владов направи още две забележителни победи, след като надделя със 7:5 гейма над Николай Ганов и със 7:4 гейма над шампиона в ранглистата за 2005 година Атанас Радинов, след като губеше с 1:4 гейма. На полуфиналите Владов победи Милен Павлов със 7:5 гейма, а Радушев не можа да довърши мача си със Станев. Финалният мач между Владов и Станев ще се играе тази събота, с което ТК "Добрич" ще закрие сезона на открито. Организаторите декларираха намерението си този топ-турнир да стане ежегоден и победителят да получава специална купа.  

НДТ

 


Сходни връзки

ВЛАДОВ И СТАНЕВ СЕ КЛАСИРАХА ЗА ГОЛЕМИЯ ФИНАЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди