изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:47 EEST
15 години затвор получи майката, удавила сина си в пералня    
Ред и сигурност София. Софийският градски съд осъди на 15 години затвор при първоначален строг режим Надежда Атанасова. Жената бе призната за виновна в това, че на 2 юни 2003 година е удавила 2-годишния си син Иван в пералня, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

Предварителното задържане на Атанасова ще бъде приспаднато от присъдата й. Днес Надежда Атанасова даде обяснение пред съда, в които каза, че й е трудно да говори за нещастието, както и че е в стрес от случилото се. “Аз съжалявам за това, което се е случило. Мъчно ми е. От три години съм в затвора. Не мога да си простя, че детето ми е починало”, заяви Атанасова.
Тя многократно обясни, че момченцето й се е удавило в корито, а не – в пералня, както се сочи в обвинителния акт. Според прокурора по делото показанията на свидетели, сред които – и двете дъщери на Атанасова на 10 и 14 години потвърждават вината на подсъдимата.
“Двете деца са очаквали такова поведение от майка си. Упражненото насилие върху момченцето се потвърждава от разказа на сестрите му”, посочи още прокурорът. По думите му – от приетите по делото експертизи става ясно, че малкото момченце е било подложено на мъчения, преди да бъде умъртвено. Защитата на Атанасова – адвокат Огнян Костов - поиска от съда клиентката му да бъде оправдана, тъй като не може да се твърди, че умишлено е убила детето си. Присъдата може да бъде обжалвана и протестирана в 15-дневен срок пред Софийски апелативен съд.
МАРИЯ МАКСИМОВА

http://www.focus-news.net/

 


Сходни връзки

15 години затвор получи майката, удавила сина си в пералня | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди