изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 09:21 EEST
ВТОРАТА ГОДИНА ОТ МАНДАТА СИ ОТЧИТА КМЕТСКИЯТ ЕКИП НА ТЕРВЕЛ    
ОбществоВтората година от мандата си отчита по много оригинален начин кметският екип на община Тервел.

Отчетът за свършеното ще достигне до жителите благодарение на специална книжка, озаглавена "Община Тервел 2003-2007 - отчет за втората година в мандата". В книжката основно със снимков материал и статии на в. "Нова добруджанска трибуна" е посочено в отделни раздели свършеното през периода.
Става ясно, че по отношение на реконструкцията на сградния фонд през втората година от мандата е ремонтиран основният корпус на СОУ "Йордан Йовков" благодарение на финансиране от Социално-инвестиционния фонд на Министерството на труда и социалната, а по програма ФАР е обновен Ритуалният дом. Ремонтирани са общински жилищни блокове, ЦДГ "Детелина" в Тервел, седем читалищни сгради. Цялостно са оформени фасадите на седем училища и шест детски градини в града и по селата, обновени са и сградите на осем кметства.
По отношение на инфраструктурата в книжката е посочено започналото изпълнение на проект за реконструкция на водопровод по улица "Хан Аспарух" и изграждане на канализация в квартал "Север" на град Тервел. Разработен и внесен за разглеждане в Министерство на регионалното развитие и благоустройството е проект за подобряване инфраструктурата на бизнесзоната на град Тервел - в непосредствена близост до двете най - големи работещи фирми в общината - "Пластхим-Т" АД и  "Дека" ООД. В същото министерство е внесен и проект за рехабилитация на общински пътен участък Тервел-Безмер-Гуслар-граница с област Силистра, както и  проект за подобряване на уличната мрежа в град Тервел.
В сферата на образованието през втората година от мандата е продължила тенденцията от 2004 година за осигуряване на възможност за включване на децата в по -разнообразни извънкласни занимания, като е увеличен броят на специалистите за работа с деца в Общински детски комплекс в Тервел. Осигурени са условия за повече изяви на децата чрез организиране на изложби, конкурси и спортни състезания с участие на деца от всички села на общината. Извършен е ремонт и е осигурено оборудване за компютърните зали в общинските училища, обновена е материалната база на училищните медицински кабинети и са създадени два нови кабинета в основните училища в Жегларци и Коларци.
За културата в книжката е посочено, че са осигурени допълнителни средства за подпомагане дейността на детския ансамбъл "Калинка Вълчева" при читалище "Димитър Дончев-Доктора" в Тервел, съдействано е на жителите на с. Кладенци да възобновят статута и дейността на своето читалище, осигурени са условия за работа и изява на самодейни състави от трите етноса, които живеят в общината. Продължени са традициите, които има общината по отношение на доказалите своето място в културния живот на града Празници на културата.
Добри резултати са постигнати през втората година от мандата и в сферата на социалните услуги. В Социално-инвестиционния фонд на МТСП е внесен проект за изграждане на Дом за стари хора, който да предложи нова социална услуга за нуждаещите се от нея жители на нашата община. Поставено е началото на работата на проект "Социален асистент" на територията на общината. В рамките на проекта през 2005 година социални услуги ползваха 24 тежко болни възрастни и деца и беше осигурена трудова заетост на 24 души в 6 населени места. В книжката е посочена е и добрата съвместна дейност с в. "Нова добруджанска трибуна" и радио "Добруджа".
Изданието ще се разпространява безплатно сред жителите на община Тервел. Започват и срещи на кметския екип в града и по селата, на които хората ще могат да споделят проблемите си и да задават въпроси. НДТ

 


Сходни връзки

ВТОРАТА ГОДИНА ОТ МАНДАТА СИ ОТЧИТА КМЕТСКИЯТ ЕКИП НА ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди