изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:13 EEST
Досега са събрани 1,378 млн. лв. от продажба на имущество на Югоагент    
Новини

Досега от разпродажба на имущество на "Югоагент-експорт-импорт" са събрани 1,378 млн. лева, съобщи синдикът на обявеното в несъстоятелност дружество Тихомир Найденов, цитиран от БТА след поредния търг в Добрич днес. Всички средства са преведени на Агенцията за държавни вземания, но дълговете към държавата няма да бъдат покрити.



Според Найденов признатите вземания на държавата от фирмата на сръбския бизнесмен Миролюб Гаич са около пет милиона лева. Окръжният съд излезе с определение за осребряване на имущество на дружеството през 2000 година.

Синдикът уточни, че досега са продадени петнадесетина обекта - магазини, складове, терени, апартаменти в цялата страна. Остава да се търсят купувачи за гараж в Добрич, магазин в Бяла Слатина, апартамент във Варна. На търг ще бъдат пуснати и над 30 живописни платна, които трябва да бъдат оценени от експерт от Министерството на културата, допълни Найденов. Той каза, че се издирват и 17 моторни превозни средства, собственост на фирмата, за които има само талони. Според експертна оценка автомобилите са на обща стойност 133 000 лева.

Стопански двор от 828 квадратни метра и склад за машини в Добрич за втори път ще бъдат пуснати на търг през декември, след като днес никой не пожела да купи имота. Началната тържна цена от 6964 лева ще бъде намалена наполовина, съобщи синдикът на "Югоагент - експорт-импорт".

Миролюб Гаич набра в средата на 90-те години спестители от цялата страна в "Югоагент-вложение", което след скандала с т.нар. "пирамиди" беше ликвидирано. http://www.dnes.bg

 


Сходни връзки

Досега са събрани 1,378 млн. лв. от продажба на имущество на Югоагент | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди