изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:03 EET
Прокуратурата започна разследване на Соломон Паси    
Ред и сигурност Предварителното производство е образувано във връзка с разкриване на държавна тайна по непредпазливост, твърдят обвинителите.

Софийската градска прокуратура започна разследване срещу бившия министър на външните работи Соломон Паси и заместничката му.
Това лято прокуратурата предложи на Паси да развали договора с фирма "Трансат", защото чрез информационната система на министерството на външните работи с посолствата ни в чужбина, е изтекла класифицирана информация.

Паси обясни, че прокуратурата не може да има такива искания.
От прокуратурата твърдят, че бившия външен министър и заместничката му са нарушили задълженията си, за да набавят облага за фирма "Трансат".

Законът е нарушен с разпореждането да се проучи възможността частна фирма да изгради сателитната система. Външно министерство се е свързало само с фирма “Трансат”. Със заповед на заместник-външния министър Катя Тодорова е открита процедура за възлагане на обществената поръчка. Така, министър Паси, е нарушил закона за МВР и наредбата за обществените поръчки, и е определил за изпълнител “Трансат”, обяснява обвинението. А договорът е предаден на ръка на Илия Плачков от фирмата, който е и баджанак на Паси.
Според обвинението, оборудването е купено от израелската фирма “Гилат” и два пъти разузнавателни служби със същата техника са прихванали от нашия канал класифицирана информация. Тази система е предвидена за трансфер на открита информация.

От обвинението твърдят, че документи с невярно съдържание са издадени на фирма ”Гилат” и техниката се е освободила от мито. От съобщението е ясно още, че следствието е образувано миналата седмица. От прокуратурата отказаха коментар.
http://www.btv.bg
 


Сходни връзки

Прокуратурата започна разследване на Соломон Паси | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди