изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 18:01 EEST
Досието на Хитлер, открито в архивите на КГБ, е вече на българския книжен пазар    
Култура

Преди няколко години двама германски историци откриват в архивите на КГБ забравена папка. Сред праха и забравата лежи досието на Адолф Хитлер, изготвено по поръчка на Сталин. В Германия находката предизвика истинска сензация. Досието “Хитлер” от днес се разпространява и на българския книжен пазар.



Аскетичния начин на живот, любимите вегетариански ястия, суетните амбиции и задкулисните любовни авантюри на Фюрера с Ева Браун - от всичко това се е интересувал Сталин.

"Тази книга е писана за един друг диктатор - за Сталин, по негова поръчка и любопитното е, че двамата диктатори взаимно си завиждат. Единият завижда за дисциплинирания германски народ, а другият завижда за ресурсите на тази огромна съветска държава", каза проф. Георги Марков - историк.

По някакъв особенн начин Сталин и Хитлер изпитвали респект един към друг. Досието на Фюрера е изготвено по данни от разпитите в КГБ на двама от най-приближените му – личният адютант и прислужникът му. Тези хора повече от 20 години присъствали на всички военни съвети, чували са решения, за които не е запазен нито един протокол. Признанията били записани само в един екземпляр. 60 години по-късно досието излиза наяве. http://news.bnt.bg

 


Сходни връзки

Досието на Хитлер, открито в архивите на КГБ, е вече на българския книжен пазар | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди