изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:49 EEST
АБСУРДНО, НО ПОДКУПЕН КОНТРОЛЬОР СЕ РАЗМИНА СЪС ЗАТВОРА    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд постанови условна присъда от две години лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок за 42-годишния Димитър Краев - контрольор “Пътни такси” от граничен пункт Кардам. Той ще трябва да възстанови на Агенция “Пътища” 28 134 лева, тъй като в рамките на 5 месеца през 2001 година е събрал и неотчел такси.

Две години Краев няма право да заема такава длъжност. Недоволен от решението на окръжните магистрати остана прокурорът по делото, който заяви, че прокуратурата вероятно ще протестира наказанието. Припомняме ви, че обвинението поиска ефективна присъда от 3 години затвор при общ режим за подсъдимия, да не упражнява тази професия за няколко години и нанесената щета от 28 134 лева от несъбрани такси да бъде върната на Агенция "Пътища" в едно с лихвите.

Недоволен от присъдата бе и Димитър Краев, чийто адвокат Николина Маринова заяви, че по всяка вероятност ще обжалват пред Апелативния съд. Те ще поискат показанията и на втория свидетел Мехмед Нохоглу да бъдат заличени. Припомняме ви, че ден преди последната дума на магистратите, Димитър Краев заяви, че не се признава за виновен. 

В понеделник подсъдимият не можа да отговори на обвинението защо за 5 месеца - от януари до юни 2001 година, не е отчел събраните средства за 587 МПС-та по време на своите дежурства, както и какви са сумите във валута, които той нанасял срещу съответни дати в намерено у дома му тефтерче.

Преди прочитането на присъдата Димитър Краев изрично отказа на фоторепортерите и камерите да запечатат физиономията му. Изненадани от присъдата пък останаха съдебните репортери, които през последните години са виждали как хора, които са крали от глад са пращани да излежават постъпката си в затвора, младежи с две цигари марихуана в джоба си са изпращани зад решетките за по 10 години, а контрольор, който "забравил" да се отчете близо 30 000 лева получи условна присъда. После защо българското правосъдие куцало и защо България получава жълти картони. НДТ

 

 

 


Сходни връзки

АБСУРДНО, НО ПОДКУПЕН КОНТРОЛЬОР СЕ РАЗМИНА СЪС ЗАТВОРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди