изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:46 EET
Майстор на 2, 5 и 20 лв. - на 15 г., дилърите на 14, 15, 16!    
Ред и сигурностГрупа за производство и разпространение на фалшиви банкноти, водена от 15-годишно момче, разкриха криминалисти от РПУ-Подкова.

Групата се състояла от четирима ученици от община Кирково, съобщиха от РДВР- Кърджали. Цял месец младежът настройвал домашната компютърна система, за да получи добро качество на копюрите. След като останал доволен от постигнатото, той се заел с пласирането на отпечатаните банкноти от 2 и 5 лева, като ангажирал приятели на 14, 15 и 16 години. Всеки получил фалшификат със задача да го пласира в търговски обект. Замисълът бил да се правят евтини покупки, а заработеното ресто да се разделя между посветените в “бизнеса”. Намесата на полицията обаче осуетила плановете им - групата успяла да пласира една петолевка и две банкноти от по 2 лева. Пусната била и еднократно отпечатана 20-левка, но ученикът се уплашил и я прибрал от нищо неподозиращия търговец.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Майстор на 2, 5 и 20 лв. - на 15 г., дилърите на 14, 15, 16! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди