изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:28 EET
ЗА 1 933 РАБОТНИ МЕСТА КАНДИДАТСТВА ОБЛАСТТА ПО НАЦИОНАЛНИ ПРОГРАМИ    
ОбществоКомисия по заетост към Областния съвет за регионално развитие заседава вчера в областната администрация в Добрич, съобщиха от пресслужбата.

Тя е била председателствана от  ресорния зам.-областен управител д-р Евгения Георгиева. На заседанието са присъствали директорът на дирекция "Районна служба по заетостта" във Варна Пламен Начков, главният експерт експерт Огняна Янчева, инж. Добрев - представител на ПРООН, директорите на дирекциите "Бюро по труда" в Балчик, Генерал Тошево, Каварна, Тервел , Добрич, зам.-кметове и представители на общините от Добричка област, синдикати и др.
Обсъдени са били 61 проекта по националните програми "От социални помощи към осигуряване на заетост" и "Асистенти на хора с увреждания". Ако те бъдат одобрени, в Добричка област през 2006 г. ще бъдат разкрити 1 933 работни места. Всички проекти на общини, неправителствени организации и работодатели от Добричка област са получили висока оценка и ще бъдат предложени за финансиране от Агенцията по заетост, е решила областната комисия по заетост. Предложение за равнопоставеност според статута на организациите и разделение на финансирането при следваща процедура е предложил зам.-кметът на Добрич Галина Митева. На заседанието е бил разяснен принципът за оценка на проектите, като е спазено условието за основен показател да се избира равнище на безработица в общините.
За изпълнение през 2006 г. на общополезни дейности и дейности на територията на частни фирми са подадени 39 проекта, с които ще се разкрият 1 647 работни места. Девет процента от тях са за приоритетните дейности с траен характер - основно почистване на речни корита, съоръжения и канали за отводняване, минаващи през населени места, малки водни басейни.
Областният управител на Добричка област Динчер Хаджиев участва с 3 проекта за 30 работни места, като наетите лица ще извършват поддръжка на обекти, държавна собственост - професионални гимназии, художествена галерия, ГКПП-Кардам и др. Общинските администрации от областта кандидатстват с 10 проекта за 1 134 работни места в дейности по ремонт и поддръжка на сгради и пътна инфраструктура, възстановяване на ландшафта на лесопаркове, почистване на речни корита и дерета, ремонт на детски площадки, поддържане на паметници на културата, охранителни и социални дейности и др.
От частни фирми са подадени 9 проекта за 66 работни места, като шест от тях са за дейности по подобряване на работната среда и условията на труд, здравето и отдиха на персонала - различни видове ремонти на производствени сгради и помещения за почивка и отдих, а другите три са за дейности в основното производство - отглеждане на фазани, ремонт на контейнери и заготовки и селекциониране на хибридни сортове култури. Подадени са и 6 проекта за 369 работни места от Държавни лесничейства и Държавни дивечовъдни станции за дейности по възобновяване и опазване на българската гора - почвоподготовка, залесяване, отглеждане на култури и млади насаждения, семесъбиране, маркиране, лесозащита, ремонт на горски пътища, пожаронаблюдение. Останалите проекти за 48 работни места са подадени от дирекции „Социално подпомагане", Национален център за социална рехабилитация, Исторически музей-Добрич, Професионална гимназия по техника и облекло-Тервел, Обреден-Добрич.
По националната програма "Асистенти на хора с увреждания" са подадени 6 проекта, с които ще се разкрият 95 работни места за социални асистенти. Те ще предоставят на лица с увреждания следните социални услуги - приготвяне на храна и подпомагане при хранене, закупуване на хранителни продукти, лекарствени средства, хигиенни материали и вещи от първа необходимост, помощ при ежедневния тоалет и др. НДТ

 


Сходни връзки

ЗА 1 933 РАБОТНИ МЕСТА КАНДИДАТСТВА ОБЛАСТТА ПО НАЦИОНАЛНИ ПРОГРАМИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди