изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:35 EET
СПОРТЕН СВЯТ    
СпортВ категория до 64 кг на световното първенство по бокс за аматьори в китайския град Миянян българинът Борис Георгиев победи по точки съперника си от Аржентина Караско Гемерсиндо.

 Той се наложи над аржентинеца с 22:2 точки. Така състезателят на Славия (София) вече е четвъртфиналист в своята категория и на 18 ноември ще се боксира за влизане сред медалистите с кубинеца Иносенте Фис Карбалоса.

В категория до 48 килограма Салим Салимов загуби по точки от китаеца Цзоу Шъ Мин с 9:22 точки. Така българинът отпадна от световното първенство. В категория до 54 кг. Детелин Далаклиев загуби от американеца Гари Алън Ръсел-джуниър с 21:25 точки.В категория до 81 кг. Тервел Пулев също загуби първия си мач на световното първенство в Миянмян и отпадна от шампионата на планетата. Тервел Пулев загуби с 15:30 точки от узбекистанеца Уткирбек Хайдаров.

***

Европейският и световен вицешампион по свободна борба в категория до 55 кг Радослав Великов получи златния знак на Пресклуб "България" за пробив в спорта през тази година. 22-годишният състезател на клуб "Левски" заслужи наградата, след като родната федерация го отличи за лъвския му скок в кариерата и личните качества. Той е трудолюбив, упорит и любознателен. Така го характеризира помощник-треньорът на националния отбор и личен треньор на бореца Симеон Щерев.

***

Цветана Пиронкова се класира за втория кръг на тенис турнира в Дювал с награден фонд 50 000 долора. Поставената под №2 в схемата българка победи Магдалена Рибарикова (Словакия) с 6:4, 6:7 (2:7), 6:3. Пиронкова достигна до успеха след оспорван мач, продължил 2,43 часа. Следващата съперничка на нашето момиче е Мервана Югич-Саклич (Босна и Херцеговина).

***

Отборът на Лукойл Академик постигна втора победа в първа група на турнира за купа УЛЕБ. Възпитаниците на Константин Папазов сразиха лидера в Бундеслигата Алба Берлин с 20 точки разлика - 108:88. Телевизионният канал Eurosport 2 ще предава наживо избрани двубои от груповата фаза на турнира за Купа УЛЕБ. На 22.11 от 21 часа българско време ще бъде излъчен мачът между родния шампион ЛУКОйл Академик и Еуфони Баскет Бри. Двата отбора привличат вниманието на телевизионерите с отличното си представяне в група "А" до момента. ЛУКОйл Академик има две победи от също толкова срещи, а Бри хвърли голямата бомба на първия кръг, като отнесе с 11 точки разлика литовския Вентспилс. Една евентуална победа на "студентите" в Белгия ще означава почти сигурно класиране за следващата фаза на УЛЕБ Къп.

***

Само 20 български спортисти до този момент са покрили квоти за участие в Зимните олимпийски игри в Торино. Това стана ясно след първото заседание на новото бюро, което управлява БОК. На сбирката не присъства единствено Никола Проданов, който е в Австралия. Вчера бяха разпределение дейностите за които ще отговорят заместниците на Стефка Костадинова. Весела Лечева логично ще се занимава с връзките на БОК с държавната администрация. Валентин Йорданов отговаря за олимпийската подготовка, а Светла Оцетова ще движи международните дела на комитета. Проф. Димитров пък трябва да осигури научното обезпечаване на БОК.

 


Сходни връзки

СПОРТЕН СВЯТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди