изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 04:40 EEST
Комисията по местно самоуправление обсъди Закона за устройство на територията    
ПарламентСофия. Парламентарната Комисия по местно самоуправление, регионална политика и благоустройство започна днес обсъждането на общ проект за Закона за устройство на територията, който предстои да се гледа на второ четене в Народното събрание.

На днешното заседание присъства и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройство Савин Ковачев, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Част от приетите днес предложения за промяна предвиждат да бъде въведен 7-дневен срок за издаване на констативни актове от страна на кмета за спиране или пускане в действие на строежи, както и да се въведе глоба, ако този срок не бъде спазен. Предложението бе направено от Борислав Владимиров (НДСВ). Негово бе и предложението да не бъдат определяни обектите за строеж по естетически критерии, тъй като според него думата “естетически” не се вписва в законовите рамки и е "прекалено обективен признак". Представител на Дирекцията за национален строителен контрол каза, че организацията подкрепя въвеждането на срок за издаване на заповед от страна на кмета за спиране или пускане на строеж и според тях глобата, която се предвижда да бъде наложена, трябва да бъде определена с решение на народните представители.
След два часа обсъждане депутатите решиха да оставят някои от по-спорните въпроси за следващото си заседание утре. Председателят на комисията Ремзи Осман заяви, че утрешното заседание може да бъде отложено до другата седмица, тъй като в Народното събрание предстои да се разглежда проектобюджетът за следващата година.
МАРИЯ СТАЛЯНОВА

 


Сходни връзки

Комисията по местно самоуправление обсъди Закона за устройство на територията | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди