изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 21:04 EEST
ДОБРИЧКИ МАГИСТРАТИ ЗАПОЧВАТ РАБОТА ПО ПРОГРАМАТА "СЪДИЛИЩА-ПАРТНЬОРИ"    
Новини

Инициативата за укрепване на съдебната система към Американската агенция за международно развитие (ААМР) организира срещи на съдилищата, включени в програмата "Съдилища-партньори", за въведение в самата програма.



Срещите се провеждат в две групи: на 17 - 18 ноември и 24 - 25 ноември 2005 г. в хотел "Родина" в София. Както вече НДТ ви информира, в първата група е включен Окръжен съд - Добрич, а във втората са магистратите от Районния съд.

Целта на събитието е да продължат усилията при изпълнение на конкретните планове за подобряване работата на съдилищата и да се обменят добри практики с вече работещите по програмата съдилища. Програмата "Съдилища-партньори" на Инициативата за укрепване на съдебната система има за цел да помогне на съдилищата в ежедневните им усилия за по-ефективна и ефикасна работа на съдебната система. Планът за подобряване на работата на съда е основното използвано средство, като той е изграден от около 5 компонента, необходими за доброто управление на съдилищата. Те са: управление на съда, съдебна администрация, информационни технологии, подобряване квалификацията на съдиите и съдебните служители чрез специализирани обучения, както и създаване на условия за повече откритост и за повишаване на общественото доверие към съда.

Срещите са начало на същинската работа по програмата за новите съдилища-партньори, които подписаха меморандумите си за разбирателство на официална церемония на 21 октомври 2005 г. Новите партньори са: окръжните и районни съдилища в Пловдив, Варна и Добрич, Окръжен съд - Сливен, районните съдилища в Ямбол, Бургас, Горна Оряховица и Хасково. ААМР вече успешно работи с окръжните съдилища във Враца, Велико Търново, Кюстендил, Кърджали и Монтана, както и с районните съдилища в София, Смолян, Шумен, Севлиево, Гоце Делчев и Чепеларе.

Програмата "Съдилища-партньори" на Инициативата за укрепване на съдебната система цели да подпомогне успешното провеждане на съдебната реформа в България. НДТ

 

 


Сходни връзки

ДОБРИЧКИ МАГИСТРАТИ ЗАПОЧВАТ РАБОТА ПО ПРОГРАМАТА "СЪДИЛИЩА-ПАРТНЬОРИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди