изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 04:25 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностВарна. Служители на регионалната дирекция  задържаха двама варненци -  П.О. /25 г./ и П.С. /21 г./. Преди два дни към 16 часа в полицията бил получен сигнал, че в района на кооперативния пазар двама непознати заплашили 24-годишна жена и насила я отвлекли.

 Криминалистите веднага започнали работа по случая и скоро на адрес в морската столица те открили жертвата и двамата похитители. По случая се води дознание.
Ямбол. Полицейски автопатрул е задържал 18-годишен младеж. Това станало снощи към 23 часа. Служителите патрулирали в района на к-с “Диана”, когато забелязали неадекватното поведение на М.П. При извършения обиск у него те открили 16 дози бяло прахообразно вещество, което при направения полеви тест реагирало  на амфетамин.  При последвалата проверка се изяснило, че той е  криминално проявен, в момента тече условната му присъда за кражба. По случая е образувано полицейско дознание. Служители, участвали в задържането, днес ще бъдат наградени от началника на РПУ – Ямбол подп. Марко Бумбаров, информират още от регионалната дирекция.
 Перник. Над 85 кутии вносни цигари без бандерол са иззети при спецоперация на служители на РЗБОП и Териториалната данъчна дирекция в града. Папиросите били открити при проверки на магазин в Перник и  с. Друган. Па случая е образувано дознание.
 Трима радомирци са уличени в четири кражби от автомобили. Малко след полунощ вчера в дежурната част на РПУ - Радомир граждани сигнализирали, че в кварталите “Тракия” и “Мечта” са разбити и ограбени четири коли. Липсвали касетофони, тонколони, инструменти и други вещи. След бърза реакция на служителите на реда са установени и задържани извършителите – С.С./21 г./, П.С./19 г./ и 17-годишен техен помагач, и тримата от  Радомир. В същото време криминалисти на Първо РПУ в Перник разкрили друг техен колега, успял да разбие преди няколко дни паркиран в града автомобил и да открадне от него касетофона. Авторът е 23-годишният перничанин И.К.. По случаите са образувани дознания, работата продължава.
 Незаконно притежавани патрони и приспособления за оръжие са открити и иззети при специализирана полицейска операция от служители на РПУ Радомир и колегите им от ПУ - Земен. Служителите на реда  претърсили дома на 49-годишния Л.Б. в с. Дивля,  от където са иззети 31  ловни патрони 12-ти калибър, 3 - 16-ти калибър, дървен приклад за пушка, метална цев с дървена ложа от ловна пушка, барут и други боеприпаси. Л.Б. е познат на органите на реда. Образувано е дознание.
 Шумен. Двама 16-годишни, уличени в кражба, са установени и задържани от криминалистите на регионалната дирекция. Установено е, че дуото е действало в ранните часове вчера. Те “атакували” апартамент на ул. “Христо Ботев”, отключили входната врата, проникнали в дома на  30 – годишния собственик и си излезли оттам със 6000 лева и 1000 евро. Кратко траела радостта на непълнолетните, които светкавично били засечени от служителите на реда. Материалите по случая ще бъдат изпратени в районната прокуратура.
 Сливен. Около 3 кг живак разкриха и иззеха служители на РЗБОП при регионалната дирекция със съдействието на колегите им от Бургас. Антимафиотите действали по сигнал и в подземие на хлебозавод в минно селище "Черно море" край  Бургас те намерили опасния метал. Живакът бил укрит в бирена бутилка, добре затворена и поставена в стеропор и се оказал собственост на семейство от Сливен И.И. /50 г./ и съпругата му М.П.  /37 г./. По първоначална информация двамата търсели благоприятен пазар за стоката си в  морския град, те много добре знаели правилата за съхранение на течния метал. Продължава работата по изясняване на произхода на живака, и начина по който е придобит.  Предаден е на Гражданска защита – Бургас за съхранение. Образувано е дознание.
 Велико Търново.   Снощи към 20.30 часа в дежурната на РПУ-Стражица позвънил 42-годишен мъж и се оплакал, че от незаключения му пикап са откраднати два сака.  Те били пълни с батерии, зарядни за мобилни телефони и други вещи за тях на стойност 600 лева. Криминалистите действали светкавично и в гориста местност открили непокътнати двата сака. Продължава работата по издирването на неизвестните до този момент крадци. По случая е образувано полицейско производство.
 Плевен. В РПУ-Левски е задържан М.М. /24 г./ от Павликени, специализирал се в кражби на мобилни апарати. Мъжът си имал изработена схема – обикалял по селата, набелязвал жертвите, бързо “спретвал” сърцераздерателна история, за която спешно му се налага ползването на телефона /неговият не работи, защото батерията е изтощена/ и пред смаяния поглед на собствениците се качва в колата си и изчезва. Така само за ден с мобилките си се разделили 15-годишно момче и  73 -годишна жена. След задържането на 24 годишния се установило, че той има опит в измамите. Осъждан е. Работата по разплитане на случаите продължава.
РДВР-София. Възрастна жена от Пирдоп също се простила с мобилния си телефон, след като поканила в дома си “врачка”. Непознатата я омаяла с приказки за разваляне на магии и едва когато си тръгнала, стопанката установила, че й няма нокиата. Побързала да се оплаче в полицията и няколко часа по-късно “по горещи следи” била заловена 22-годишната Е.Х. от гр. Златица.  При обиск в нея, бил открит и мобилният телефон.
В Пирдоп невръстна джебчийка не търсила сложен сценарий за подобна кражба. Тя просто ловко бръкнала в джоба на възрастна жена и измъкнала сименса й. Криминалистите обаче бързо я заловили, инспекторка от Детска педагогическа стая й снела обяснение, момичето е предадено на родителите, а по случая е сезирана местната Комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.
Заради същата марка мобилен телефон пострадал 50-годишен мъж от Златица. Той бил нападнат късно снощи от двама непознати младежи докато се прибирал към дома си. Пресрещнали го до автомивката на ул. “Хаджи Димитър”, били го и му отнели телефона.  Със счупена дясна ръка и охлузни рани по главата, пострадалият е настанен за лечение в МБАЛ “Света Анна” .Криминалисти на РПУ-Пирдоп издирват наглите грабители.
ПТП. Двама младежи загинаха при челен удар  рано тази сутрин  на  13 км от Костинброд. Сигналът за катастрофата бил подаден в местното РПУ малко преди 06.00 ч. Пристигналите на място пътни полицаи установили, че софийски джип “Rexton”, управляван от 56-годишния А.Д. , движещ се в посока София с несъобразена скорост при мокра пътна настилка и дъжд, навлязъл в насрещното платно и се блъснал в л.а. “Опел Астра”.   Джипът паднал по таван върху колата и смазал возещите се в него  Ф.Л. /26 г./ и М.М. /24 г./, които починали на място. С помощта на огнеборци, джипът бил разрязан, за да извадят оттам шофьора, който е откаран в болница с фрактури на краката и контузии по главата. По случая е образувано следствено дело.
 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди