изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:38 EEST
ВРЪСТНИЦИ ОБУЧАВАТ ВРЪСТНИЦИ    
ОбразованиеВ ОУ "Стефан Караджа" продължават дейностите по финансирания проект „Ти си ключът към решението" по програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН в България", изпълнявана от Министерство на здравеопазването и финансирана от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария. След карнавала Хелуин под надслов „Да прогоним злите духове", който училището организира със своите партньори Младежки дом, Центъра за защита на природата и животните, Организация на българските скаути, беше проведен тридневен обучителен семинар в Русе. В ролята на обучители бяха ученици и бивши възпитаници на ОУ "Стефан Караджа", преминали национални обучения по въпросите на сексуалното и репродуктивно здраве.

Подрастващите имаха възможност да говорят открито и задават въпроси по вълнуващи ги проблеми - за физиологичните промени през пубертета, за полово предаваните инфекции, за контрацептивните средства, начините за предпазване от СПИН. Обучението бе разнообразено с много тестове, игри и нагледни материали. В края на семинара всички участници получиха удостоверение за успешно преминали обучението. Програмата приключи с екскурзия в Природен парк Русенски Лом, където учениците бяха възхитени от красотата и екзотиката на природния феномен, от средновековната крепост Червен, Ивановските скални църкви и от единствения действащ на Балканите скален манастир. Те се поклониха пред чудотворната икона и част от мощите на Свети Димитър Басарбовски, привличащи поклонници от двете страни на Дунава. Училищният екип ще проведе поредица обучения пред свои връстници и рискови групи ученици от града. Дейността по проекта ще приключи с участие на учениците в общоградския стрийт парад посветен на 1 декември - Международен ден за борба със СПИН.
 


Сходни връзки

ВРЪСТНИЦИ ОБУЧАВАТ ВРЪСТНИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди