изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 21:28 EEST
В. “Черно море”, Варна: 20-годишна изпи 1, 5 л концентрат в токсикологията    
НовиниВарна. 20-годишна варненка, приета за лечение във варненската токсикология, изпила литър ром, 500 грама текила и 2 бири, без да изгуби съзнание. Преди това тя взела и 1 г амфетамини, разказа началникът на отделението за интензивно лечение и остри интоксикации във Военноморската болница във Варна д-р Мария Аспарухова.


Младата жена дошла в късните следобедни часове и след като я настанили и прегледали обстойно, решила да оползотвори времето от вечерта до 7 сутринта с въпросните количества алкохол.
Пациентката имала проблеми с чашката от 16-годишна, а от 4 гдодини - и с амфетамините. Тя решила да се лекува от зависимостите и затова ни е потърсила. Нощният инцидент показва обаче друго, добави д-р Аспарухова. Младата жена идвала често в токсикологията с оплаквания от сърцебиене и световъртеж.
В рамките на два дни е приета и друга 20-годишна варненка заради злоупотреба с алкохол. При нея изследванията отчели рекордните 5,7 промила в кръвта. Тя била приета в шоковата зала на МБАЛ "Света Анна" и оттам насочена към токсикологията. Въпреки голямата концентрация на алкохол в кръвта тя дойде при нас в съзнание и агресивно настроена към нас, лекарите, призна д-р Аспарухова.
Двете пациентки не са от малцинствен произход и са красиви и интелигентни жени. Проблемът е, че са започнали да злоупотребяват с алкохола от 15-16-годишни и на сегашната си възраст отчитат печални рекорди. Всяко нещо обаче си има граници, които не бива да се преминават, заключи шефката на токсикологията.
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

В. “Черно море”, Варна: 20-годишна изпи 1, 5 л концентрат в токсикологията | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди