изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 17:04 EEST
ЕДНА ТРЕТА ОТ ЖАЛБИТЕ ЗА НАСИЛИЕ НАД ДЕЦА СА НЕОСНОВАТЕЛНИ    
Общество15 жалби за физическо насилие над деца и 5 - за психическо, са подадени в Отдела за закрила на детето към дирекция "Социално подпомагане" в Добрич от началото на годината, съобщи за НДТ началникът му Иванка Титова.

Една трета от жалбите обаче, били неоснователни. "Много често при случаи на развод единият родител кара детето да се оплаче от физически или психически тормоз от другия родител" - коментира И. Титова.
Най-често физическото или психическо насилие било упражнявано от родител. В един от случаите на физически тормоз, подаден от началото на годината,  насилникът бил бащата, а майката знаела за това.
Прави впечатление, че много от децата знаят правата си и са информирани към кого трябва да се обърнат, ако станат жертва на насилие, сподели И. Титова. Тя коментира предимствата на влезлия от началото на годината Закон домашното насилие. При него съдът трябва да се произнесе по конкретния случай в много по-кратки срокове - в рамките на месец, отколкото по Закона за закрила на детето. От друга страна по новия закон съдията можел да изкара родителя-насилник от семейството и да му забрани да се доближава до децата, докато траят съдебните дела. НДТ

 


Сходни връзки

ЕДНА ТРЕТА ОТ ЖАЛБИТЕ ЗА НАСИЛИЕ НАД ДЕЦА СА НЕОСНОВАТЕЛНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди