изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:50 EET
ДЗИ БАНК ЩЕ ОБСЛУЖВА ФОНДА ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ    
НовиниМиналата седмица се проведе заседание на Управителния съвет на фонда за енергийна ефективност, в което участие взе и кметът на Добрич Детелина Николова.

Темата на заседанието бе избор на обслужваща банка на фонда, за да може реално да стартира финансирането на проекти за енергийна ефективност, заяви на оперативка вчера в кметството добричкият градоначалник. "Общо 10 банки бяха поканени, в крайна сметка се спряхме на ДЗИ банк, която покриваше най-добре условията, които поставя Световната банка. Периодът на обслужване от ДЗИ банк на фонда е петгодишен, като предстои протокола по избора да бъде представен в Световната банка" - каза още Д. Николова. След това членовете на УС на фонда за енергоефективност са разгледали няколкото постъпили вече проекти от общини, както и 4 други, постъпили от промишлени предприятия. "Сред проектите на фирми има и една от Добрич - сладкарски цех" - добави още Д. Николова. Софтуерният продукт на фонда също е дело на добричка фирма - "Тонеган", информира Д. Николова. "След като вече има избрана обслужваща банка ще бъдат раздадени първите 3 млн. евро за финансиране на проекти за енергийна ефективност, а след подписването на междуправителствена спогодба между Австрия и България, австрийската страна ще предостави безвъзмездно 1.5 млн. евро за такива проекти" - каза още Д. Николова.
 


Сходни връзки

ДЗИ БАНК ЩЕ ОБСЛУЖВА ФОНДА ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди