изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 14:42 EEST
ОБЩИНИТЕ ИСКАТ 100 % ОБЩАТА ДОПЪЛВАЩА СУБСИДИЯ    
НовиниПрез миналата седмица се проведе заседание на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България, в което участва и кметът на Добрич Детелина Николова.

Тема на заседанието бе бюджет 2006, информира вчера добричкият градоначалник. "УС на НСОРБ ще отстояват 4 приоритетни искания - предоставяне на общата допълваща субсидия в пълен размер, частично поемане издръжката на децата в детските градини, възстановяване на щети от бедствия и увеличаване на средствата за общинската пътна мрежа" - каза пред журналисти Д. Николова. "Общините не са част от консолидирания бюджет на държавата, ние сме на самостоятелни бюджети и затова искаме да ни се предоставя не 90 %, а 100 % от общата допълваща субсидия. Ако ни се предоставят само 90 % от нея, ние ще слезем под нивото от 2005 г., и това означава още,че всеки 10-и гражданин няма да получи административни услуги и като цяло общините в страната ще бъдат лишени от 46.7 млн. лв. Настояваме също държавата да осигури за 2006 г. по 10 лв. месечно за издръжка на 1 дете в детска градина, което е около 17 млн. лв. месечно. Още повече, това бе едно от обещанията от предизборните кампании при последните парламентарни избори. Така също държавата ще бъде съпричастна към отглеждането и възпитанието на децата. НСОРБ ще настоява още да се осигури възстановяването поне на 20 % от нанесените от наводненията щети върху обекти от общинската инфраструктура. Не на последно място сдружението на общините ще отстоява искането си да се осигурят поне още 10 млн. лв. за общинската пътна мрежа. Осигурените средства са на ниво 2002 г. Така не ни се осигуряват дори 50 % от разходите за пътна мрежа, а и не са отчетени повишенията на цените" - добави още Д. Николова.
В петък след обяд Управителният съвет на сдружението ще се срещне в парламента с депутати, представители на всички политически групи в Народното събрание, като и пред тях ще представи своите искания относно бюджет 2006, каза Д. Николова.
 


Сходни връзки

ОБЩИНИТЕ ИСКАТ 100 % ОБЩАТА ДОПЪЛВАЩА СУБСИДИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди