изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:33 EET
ФАКТ Е НОВАТА МЕГА БАНКА НА БЪЛГАРСКИЯ ФИНАНСОВ ПАЗАР    
ИкономикаHVB Bank Biochim и Хеброс Банк вече са членове на UniCredit Group

С успешното финализиране на обмяната на акции между UniCredit ("УниКредит") и акционерите на HVB Group ("Ейч Ви Би Груп")  (93.93 процента от акционерите приеха офертата), новата UniCredit Group е вече факт, съобщиха от пресслужбата на Биохим. С общи активи от 770 млрд. евро към края на юни 2005 г. и пазарна капитализация от около 54 млн. евро  UniCredit Group става един от основните играчи на европейския фиансов пазар.
В България UniCredit Group е представена чрез Булбанк, HVB Bank Biochim ("Ейч Ви Би Банк Биохим") и Хеброс Банк, като и трите вече принадлежат към новата UniCredit Group. Oбщите активи на трите банки заедно са 3.3 млрд. евро (6.45 млрд. лева), или пазарен дял от 21.7% към края на септември 2005 г. Това  прави новата фиансова група номер едно на банковия пазар в България с безспорно водещи позиции в областта на кредитирането на фирми с 22.6% пазарен дял и общ размер на заемите за фирми от 1.32 млрд. евро (2.59 млрд. лева) и първо място по депозити на нефинансови институции в размер на 2.02 млрд. евро (3.96 млрд. лева) или 20.9% пазарен дял. Заедно трите банки обслужват около един милион клиенти чрез 324 клона. Като начало, трите банки ще работят паралелно. Главният изпълнителен директор и председател на УС на Биохим и Хеброс банк Петер Харолд е коментирал, че окончателно правното сливане на двете банки ще бъде завършено през следващата година.
HVB Bank Biochim и Хеброс Банк продължават да бъдат дъщерни дружества на базираната във Виена "Банк Аустрия Кредитанщалт" (BA-CA), която сега е също част от новата UniCredit Group. Планира се Виена да бъде новата централа за операциите в Централна и Източна Европа на новата UniCredit Group. Обединената банкова мрежа в Централна и Източна Европа /ЦИЕ/ ще нарасне от около 1000 до около 2800 клона и офиса, а общите активи ще се увеличат от 36.5 милиарда евро до около 80 милиарда евро. Броят на служителите също ще нарасне. Освен това звеното за ЦИЕ на UniCredit ще отговаря за бизнеса на групата в Русия, Украйна, Турция и Балтийските републики, като по този начин ще обслужва клиенти в 17 държави. Звеното за ЦИЕ на новата UniCredit Group ще се ръководи от председателя на управителния съвет на BA-CA Ерих Хампел.
 


Сходни връзки

ФАКТ Е НОВАТА МЕГА БАНКА НА БЪЛГАРСКИЯ ФИНАНСОВ ПАЗАР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди