изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 17:12 EEST
Ариел Шарон подаде оставка    
По света  Министър-председателят на Израел Ариел Шарон подаде оставка пред президента Моше Кацав и поиска той да съобщи на Парламента.

Шарон изненадващо реши да се оттегли от поста си, за да създаде нова политическа партия. Президентът оповести, че няма да чака законния срок от 21 дни, а ще обяви решението си много скоро.

Президентът Моше Кацав може да не разпусне веднага Кнесета, а да свика консултации с лидерите на политическите сили. Ако те се споразумеят за сформиране на кабинет с друг министър-председател, предсрочни избори няма да има. В противен случай те трябва да се проведат в рамките на 90 дни.

Ако след консултациите се окаже, че няма кандидат, който може да сформира кабинет, Израел не може да си позволи да отлага дълго изборите в светлината на днешната обстановка. Ние трябва да насрочим избори колкото се може по-скоро.
Решението на Шарон е заради силната вътрешна опозиция в блока Ликуд на неговата политика за изтегляне от ивицата Газа. Премиерът предприе този ход, след като новият лидер на Партията на труда Амир Перец предприе стъпки за напускане на кабинета на Национално съгласие.

Предполага се, че Шарон ще покани своя стар политически опонент от Партията на труда и партньор в сегашното правителство Шимон Перес да сформират заедно центристка партия, за да доведат докрай политиката за изтегляне от палестинските територии.
http://www.btv.bg/
 


Сходни връзки

Ариел Шарон подаде оставка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди