изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:29 EEST
"СОЦИАЛДЕМОКРАТИТЕ" НА КАМОВ В МЕСТНИЯ ПАРЛАМЕНТ СТАНАХА ДВАМА    
Новини

Заплатите в община Тервел са с 50 процента по-ниски, в сравнение с останалите общини в Добричка област, съобщи на пресконференция народният представител от "Коалиция за България" Николай Камов, който е и лидер на ПД "Социалдемократи"



Доктор Красимир Йорданов е най-новият член на ПД "Социалдемократи" в Добрич. С него присъствието на политическото движение се увеличава със 100 % в местния парламент, след като досега политическата формация на Н. Камов бе представена само от Николай Николов.

Предложения за второто четене на държавния бюджет се приемат до четвъртък тази седмица и почти всички общини в Добричка област са дали идеите си за промени. По думите на Камов, разликите в заплащането на една и съща длъжност в Тервел и останалите общини са почти 50 процента и този проблем предстои да бъде разгледан при обсъждането на бюджета. Депутатът бе помолен да коментира създаването на формация "Социалдемократи за нова левица" и обвиненията, че е изневерил на социалната идея.

"Създателите на новата политическа формация започват усилията си от доста спорна позиция. Инициаторите в София не бяха избрани в ръководството на движението, опитаха се да създадат проблеми и бяха изключени поради слаба работа. В Добрич е същото. Заедно с Георги Първанов, докато бе лидер на БСП, сме инициатори на създаването на Политически съюз "Нова левица". Ние ще продължим да се борим за единство на съвременната социалдемократическа основа" - заяви Н. Камов.

Депутатът изрази тревогата си от отпора, който среща в приемането на проекта за електронно здравеопазване, който бе залегнал в предизборната програма на Коалиция за България. Според него, от здравното министерство всяка година изтичали над 120 млн. лева, което щяло до голяма степен да бъде прекратено, ако проектът се приеме. Той предвижда внедряването на смарт карти, в които да се посочва здравният статус на пациентите и чрез които те да могат да правят разплащания в здравната система. Проектът е приет добре на ниво министерски съвет, но среща сериозен отпор от страна на заинтересованите страни в системата, обясни Камов. По думите му, най-много пари изтичат от процедурите с лекарствата. НДТ

 


Сходни връзки

"СОЦИАЛДЕМОКРАТИТЕ" НА КАМОВ В МЕСТНИЯ ПАРЛАМЕНТ СТАНАХА ДВАМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди