изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:06 EET
КОЛЕДАРСКИ ГРУПИ ОТ ТЕРВЕЛСКО ЩЕ МЕРЯТ СИЛИ В КОЛЕДЕН КОНКУРС    
КултураБогата и разнообразна е програмата на община Тервел, свързана с Коледните и Новогодишни празници, съобщи за НДТ зам.-кметът Дияна Илиева.

Проявите ще започнат на 19 декември с Коледен концерт-спектакъл "Ръка за ръка". Участие в него ще вземат малчугани от ЦДГ "Здравец" в Тервел, които са само ромчета, и посещаващи Консултативния кабинет по проблемите на детската личност, където също преобладават децата от ромски произход. Концерт-спектакълът ще е в залата на общината, децата ще представят стихчета, песнички, ще посрещнат Дядо Коледа.
Новото в тазгодишните прояви, посветени на празниците, е конкурсът за коледарски групи в общината. Такъв, но под формата на преглед, се е провеждал в Тервелско преди 10-тина години. Участие в него ще вземат коледарски групи от детски градини, училища и читалища. Те ще са разпределени в две възрастови групи - до и над 16 години. Ще бъдат определени победителите в няколко категории - за най-красив коледен венец на капата, за най-оригинална гега, за облекло, за изпълнения на две песни - едната за обредно обричане на коледен хляб, а - автентична коледна песен. Компетентно жури ще поощрява изпълненията на коледни обичаи от конкретните села, защото една от основните цели на конкурса е съхраняване на културното-историческо наследство на населените места, обясни Дияна Илиева. Конкурсът ще е на 20 декември - при хубаво време пред община Тервел, а при лошо - в залата. На 21 декември тервелчани ще могат да присъстват на Коледен концерт на читалище "Димитър Дончев-Доктора".
На 19 декември пък в сградата на общинската администрация в Тервел ще бъде подредена Коледна изложба. В нея ще бъдат представени шест коркови пана с размери 90 на 60 см, на които ще са изобразени коледни мотиви с различни техники. Паната са изработени от школата по изобразително изкуство към общински детски комплекс "Малкият принц", а две от тях - от деца с увреждания. НДТ

 


Сходни връзки

КОЛЕДАРСКИ ГРУПИ ОТ ТЕРВЕЛСКО ЩЕ МЕРЯТ СИЛИ В КОЛЕДЕН КОНКУРС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди