изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 02:08 EEST
ВАС РЕШИ ДА ОСТАВИ ДИМИТЪР ДУШКОВ ЗАД РЕШЕТКИТЕ    
Новини

Балчиклията e обвинен в убийството на съпругата си и може да получи от 15 до 20 години затвор



Варненският апелативен съд остави без уважение жалбата на 48-годишния Димитър Душков от Балчик, постъпила срещу определение на Окръжен съд – Добрич от 11 ноември 2005 г., с което е било оставено без уважение искането на обвиняемия за изменение на мярката му за неотклонение от “задържане под стража” в по-лека.

Душков е обвинен в това, че на 12 юли 2005 г. в гр. Балчик е убил съпругата си.

Вчера Душков не се яви с съдебната зала, тъй като е заявил пред първата съдебна инстанция, че не желае да присъства при въззивното разглеждане на делото.

След като изслуша становищата на страните, съдът потвърди определението на първата съдебна инстанция. От материалите, събрани по делото може да се направи обосновано предположение, че Душков е автор на деянието, за което му е повдигнато обвинението, тъй като самата пострадала, часове преди да почине, е посочила пред полиците съпруга си, като извършител, се казва в мотивираното определение на съда. На лице е и опасност обвиняемият да се укрие, тъй като минималният размер на предвиденото наказание е “лишаване от свобода” за срок от 15 години.

Определението, с което въззивната инстанция потвърди първоначално определената мярка за неотклонение, по отношение на Душков е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 


Сходни връзки

ВАС РЕШИ ДА ОСТАВИ ДИМИТЪР ДУШКОВ ЗАД РЕШЕТКИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди