изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:37 EEST
БАЛЧИК: ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ЛЕКАРСТВАТА И ГОРИВАТА    
ЗдравеЗа първите девет месеца на тази година приходите в Многопрофилната болница за активно лечение в Балчик са се увеличили с близо 40 000 лева.

 Финансовият отчет показва 1.183 млн. лева постъпления, при 1,146 млн. лева за същия период на м.г. Това съобщи управителят на болницата д-р Красимир Кръчмаров.

Разходите възлизат на 1,173 млн. лева, те са се увеличили с  близо 100 000 лева спрямо същия период на м.г. Основната причина е увеличената минимална работна заплата, както и повишените цени на горивата и  медикаментите. Тепърва предстоят големите разходи за отопление и ремонти, каза д-р Кръчмаров. 

Броят на хоспитализираните пациенти е почти без промяна, сравнено с периода на деветте месеца на 2004 г. Намалели са средната пролежаемост на пациентите и леглодните, но е увеличен леглоборотът, което за болницата е положителен показател, говорещ за интензификация на диагностично-лечебния процес, коментира управителят на болницата.

В момента се извършва основен ремонт на Вътрешно отделение. Ще бъдат направени две стаи за интензивно лечение, оповестителна система в отделението, както и подмяна на цялата електроинсталация. Предвижда се ремонтът да приключи най-късно до края на годината.

Сред предстоящите нововъведения в балчишката болницата са направата на централа за медицински газове и вакуум централа, терминалите на които ще стигат до всяко отделение. Засега обаче ще бъде включено само ремонтиращото се Вътрешно отделение. Инвестицията ще възлезе на 29 000 лева. Според решението на общинския съвет ще бъде закупена и нова високопроходима линейка, след като м.г. на няколко пъти заради снеговалежа бе затруднено оказването на медицинска помощ.

Боряна БОЖИДАРОВА

 


Сходни връзки

БАЛЧИК: ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ЛЕКАРСТВАТА И ГОРИВАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди