изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:58 EET
ЗА 2005 Г. В ОБЛАСТТА СА РЕАЛИЗИРАНИ 10 ПРОЕКТА ПО ЕВРОПЕЙСКИ ПРОГРАМИ    
НовиниПостепенно хората се научиха да пишат проекти по европейските програми, с които да печелят средства, които ЕС ни предоставя за развитието на страната ни, такава е оценката на Енчо Енчев - ръководител на областното представителство на Изпълнителната агенция към Министерството на труда и социалната политика.

"ФАР, например, се оказа много достъпна програма, тя спомага за икономическото и социално сближаване, както и подобрява социалната заетост на хората." - добави още Е. Енчев и допълни: "Вече можем да кажем, че дори има основни играчи /ако мога така да ги нарека/, които добре се вписват - професионални гимназии, НПО-та, работодатели и други". В подкрепа на казаното е и статистиката за областта - през 2004 г. са реализирани 6 проекта на обща стойност 360 хил. евро, за 2005 г. проектите, които са спечелени и осъществени, са 10 на брой, като сумата е 550 хил. евро, добави още Е. Енчев. Очакванията на специалистите от агенцията са през следващата 2006 г. показателите да бъдат още по-добри. "Важно е да се пишат проектите и те да бъдат добре обосновани, защото парите по отделните европейски програми идват от данъкоплатците на тези държави. А данъкоплатците искат да знаят точно къде отива всяко едно тяхно евро" - каза накрая Е. Енчев.
 


Сходни връзки

ЗА 2005 Г. В ОБЛАСТТА СА РЕАЛИЗИРАНИ 10 ПРОЕКТА ПО ЕВРОПЕЙСКИ ПРОГРАМИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди