изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:50 EET
СТУДЕНТИТЕ ОТ КИЕВСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ В БАЛЧИК    
ОбразованиеЗапочнаха учебната си година по дисциплините“Мениджмънт на организацията” и “Счетоводство и контрол” със специализации в областта на хотелиерството и ресторантьорството

Боряна БОЖИДАРОВА

 

Тази седмица започна учебната 2005/2006 година за студентите, записали се в центъра за дистанционно обучение в Балчик на Междурегионалната академия за управление на персонала – гр. Киев. Първите студенти – общо 65 души, предимно от региона, ще се обучават в две основни дисциплини “Мениджмънт на организацията” и “Счетоводство и контрол” със специализации в областта на хотелиерството и ресторантьорството.

Студентите ще бъдат разделени в три групи, като в продължение на 24 дни ще посещават очните занятия в СОУ “Христо Ботев” в Балчик, информира проф. Боян Боянов, който е ректор на филиала на университета в Перник. Лектори ще бъдат доценти и професори от Варна и София. На студентите ще бъде осигурена специализирана литература на български език за съответните предмети. Предвидено е изпитната сесия да бъде в края на февруари и началото на март.

Проф. Боянов обобщи, че Киевският университет има 56 000 студенти в 8 страни, които се обучават в 54 дисциплини и 108 специализации. Лекциите се водят на 18 езика, а преподавателите са над 850.

В България Киевската академия има три филиала – в София, Петрич и Балчик. Дипломите, които ще се издават при завършването, ще бъдат украински. Те ще бъдат на руски, английски и български език и ще се легализират от постоянно действаща комисия към българското Министерство на образованието и науката. Това се реализира на основата на подписана междуправителствена спогодба между България и Украйна за взаимно зачитане и признаване на дипломи за средно и висше образование, както и за научни степени и звания.

 

 


Сходни връзки

СТУДЕНТИТЕ ОТ КИЕВСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди