изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 06:12 EEST
ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ ДАДЕ ЧЕРВЕН КАРТОН НА ПРОКУРАТУРАТА    
Новини

54-годишният Пламен Георгиев от Добрич, който е бивш кандидат за кмет от 1999 година, започна мълчалив протест пред Съдебната палата срещу бездействието на прокуратурата и имунитета, който тя създава на престъпниците.



Точно в 9 часа вчера той паркира червения си автомобил Фолксваген, сложи знамената на България и Европейския съюз и нареди около себе си плакати. Пламен ги изготвил за 6 часа, а по табелите бе написал извадки от национални вестници и цитати на еврокомисаря Оли Рен: "Некадърните магистрати уволнени! Корумпираните - според Закона!", "Спрете имунизацията на престъпниците против Закона! Вие сте излишни и дори вредни", "Президентът: Свалете имунитета на депутати и магистрати!!!", "Оли Рен: Осъдете висш чиновник" и др. Георгиев ще продължи протеста си до Коледа. Ще стои всеки ден от 9 до 17 часа пред сградата на Съдебната палата в Добрич. "Още докато ме зърнаха, прокурори и съдии ми се изсмяха през прозорците на канцелариите си. При мен обаче идват много хора и споделят, че не са доволни от българското правосъдие. Предприех тези действия, за да накарам магистратите да се замислят върху работата си и да произнасят присъдите по-бързо и по-точно. Застанах пред съда, воден от разбирането, че следва в тази държава, за която всички властимащи твърдят, че е демократична, да има ред и наказания за всички, които са нарушили закона, както и воден от разбирането, че нашите граждани следва да получат от държавата адекватна защита на законните им права и интереси. Организирах този мирен и мълчалив протест срещу бездействието на Добричките прокуратури по образуване и повдигане на обвинение срещу лица, извършили нарушения" - обясни Пламен Георгиев пред журналисти. Според него, подобна е ситуацията и в другите български градове, където в най-скоро време също тръгват подобни протести. В Бургас пред сградата на Темида щял да застане представител на Гражданско сдружение "Сдружението прави силата - не на мафията и корупцията".

Пламен Георгиев има и лични мотиви, за да протестира. Той бил измамен от 33-годишния Мирослав Атанасов Колев, който бил завлякъл с доста пари и още много добричлии. Разследването по неговото дело продължило пет години и в крайна сметка магистратите се произнесли, че Георгиев не е измамен.

В предоставените на медиите материали има и сигнал на Георгиев от 28 октомври 2005 година, адресиран до директорите на РДВР-Добрич и ТДД-Добрич. В него пише, че Мирослав му дължал 55 хиляди лева. Младежът дължал данък в размер на 47 000 лева. "Независимо от задълженията, които има към мен и други лица от Добрич, както и към държавата, Мирослав живее в разкош и шофира автомобил "Мерцедес" 200С. Автомобилът е придобит на името на майка му Владка. Същата госпожа в рамките на една година придобила магазин "Блу", намиращ се на жълтите плочи, както и находящия се над него апартамент на втория етаж за сумата от 72 000 лева. Тази госпожа е на пенсионна възраст и е интересно с какво се занимава, за да реализира такива доходи. Бащата на Миро – Атанас, има фирма, чиято дейност върти синът му. Таткото също е пенсионер, но явно със значителни доходи, тъй като си позволява наемане на два паркинга и построяване на две автомивки с оборудване и подобрения на стойност над 20 000 лева. Очевидно от тези автомивки се реализират значителни доходи, за да си позволят родителите да придобиват имущества на значителна стойност. Остава открит въпросът, дали тези доходи са декларирани, в какъв размер и какви данъчни задължения са платени за тях" - пише в сигнала до институциите Пламен Георгиев. Той заяви още, че имал информация, че Мирослав е дал на адвоката си хонорар от 8 бона. Пред представителите на медиите добричлията разказа, че преди няколко години отворил магазин за бяла и черна техника. С Мирослав имал договорка за съвместна работа, предоставил му доста права, но на 3 март 1999 година неговият съдружник изчезнал с всичката стока. Пламен каза, че младежът измамил още 7-8 души, като ги завлякъл с общо над 100 000 лева.

Георгиев застана да протестира пред Съдебната палата независимо от факта, че от общината му казаха, че е по-добре да бъде пред магазинчето за гевреци в "Стария Добрич". Мотивът - щял да пречи на големия пътнико-поток пред съда. Пламен намерил решение на проблема. Той открил собственика на земя пред съда и го увещал да му преотстъпи мястото един месец. В рамките на няколко часа вчера десетки добричлии подкрепиха Георгиев, а за да популяризира мълчаливия си протест, той покани всички местни, регионални и национални медии. НДТ

 

 

 

 


Сходни връзки

ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ ДАДЕ ЧЕРВЕН КАРТОН НА ПРОКУРАТУРАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди