изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:40 EET
НАД 200 ДУШИ СА ПОСЕТИЛИ ДОМ-ПАМЕТНИКА ЗА ЕДНА СЕДМИЦА    
КултураГолям интерес към дом-паметника "Йордан Йовков" в Добрич е проявен през последните дни във връзка с отбелязването на 125 години от рождението на писателя.

220 души са посетили дом-паметника за една седмица, в дните около рождената дата на големия български писател. Това са предимно ученици, но така също и възрастни, казаха от дом-паметника. Интересното е, че посещения е имало и през почивните дни, в това число и в неделя. Посетителите са били от Добрич, областта, но и от други краища на страната. Те са разглеждали постоянната експозиция за Йордан Йовков, изложбата "Йовков на сцената", както и Йовковата къща. На 21 ноември, когато бе кулминацията на Йовковите празници, дом-паметникът е посетен от ученици от Тервел и от основно училище "Хан Аспарух" в Добрич. Също за седмица специалистите в дом-паметника са изнесли десет беседи - за живота и творчеството на големия български писател.
 


Сходни връзки

НАД 200 ДУШИ СА ПОСЕТИЛИ ДОМ-ПАМЕТНИКА ЗА ЕДНА СЕДМИЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди