изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:58 EET
СИЯНА ФУДУЛОВА И МИХАИЛ СТОЕВ СЕ СРЕЩНАХА С МИНИСТЪР ГАГАУЗОВ    
НовиниДа получат указания за правилното планиране на регионалната политика, която да бъде насочена към развиване на ефективна и конкурентна икономика, на среща с министъра на регионалното развитие и благоустройство Асен Гагаузов са били зам.-областните управители Сияна Фудулова и Михаил Стоев.

Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация вчера. Политиката за регионално развитие придобива все по-голямо значение за пълноценната интеграция на европейските структури - е била констатацията на експертите в областта на регионалното развитие. На срещата е станало ясно още, че много от областните планове за развитие ще трябва да претърпят корекции поради неточности в стратегията на разработването им. 2006-а да стане година на планирането, е призовала зам.-министър Искра Михайлова. Средствата от структурните фондове ще бъдат отпускани на основата на многогодишни програми, определящи приоритетите, използването на местните ресурси и т.н.
До 15 декември МРРБ трябва да представи шестте плана на районите за планиране за обсъждане в Министерски съвет. Оперативната програма на плановете включва конкурентноспособността, човешките ресурси, транспорта, околната среда, регионалното развитие и административния капацитет. До февруари 2006 г. трябва да е известен експертният състав по места, който ще разработва проекти за усвояване на средства по структурните фондове. За 2006 г. ще бъдат отпуснати 250 млн. евро за програми по структурните фондове.
 


Сходни връзки

СИЯНА ФУДУЛОВА И МИХАИЛ СТОЕВ СЕ СРЕЩНАХА С МИНИСТЪР ГАГАУЗОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди