изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:47 EET
Я. ЯНЕВ: В БЪЛГАРИЯ ИМА ТЕЖКА ПОЛИТИЧЕСКА КРИЗА    
ПолитикаСпоред лидера на НС БЗНС, през пролетта инфлацията ще е не по-малко от 10-12 процента. Той очаква една от основните пробойни да дойде от енергийния сектор. Съвсем скоро щяло да има режим на тока под формата на профилактика

"Първите сто дни на правителството показаха неадекватност, политическа недалновидност и невъзможност да се покрият предизборните обещания с конкретни действия... Налице са всички симптоми на задаваща се икономическа криза, особено в някои сектори на икономиката" - това заяви на пресконференция вчера в Добрич председателят на Националното сдружение БЗНС Яне Янев. Той прогнозира, че до края на март или началото на април догодина инфлацията в страната ще стигне не по-малко от 10-12 процента, покупателната способност ще намалява и БНБ ще е принудена да обяви колко са т.нар. черни кредити. "Според наша информация, повече от 30 на сто от кредитите за строителство вече не се изплащат" - каза още Я. Янев и не изключи възможността да се стигне до банкова криза в страната. Той коментира и дейността на правителството по отношение на националната сигурност и заяви, че има симптоми за установяване на полицейска държава, която обслужва частни, корпоративни и партийни интереси. "Операция "Респект" е поредният политически кьорфишек" - каза Янев.
Той посочи някои основни отрасли на икономиката, в които, според него, се очертава колапс. "За пръв път в Републиканския бюджет са заделени 26.7 процента за една култура - тютюна. А тя заема само 1.2 на сто от общото селскостопанско производство. Няма друга такава държава, която да получава такива преки субсидии за една култура... Българското земеделие изцяло е дадено под контрола на една политическа партия, която аз наричам Движение за пари  и служби" - заяви земеделският лидер.
Една от основните пробойни ще дойде от енергийния сектор, каза още земеделският лидер. Той посочи, че за пръв път тази година България от държава-износител на ел.енергия, ще стане вносител. "До 20-30 дни, под формата на профилактика, в различни райони на страната ще се забележат тъмни къщи. Това е нова система, с която се прикрива режимът на тока" - подчерта Я. Янев.
Лидерът на НС БЗНС каза още, че политическият партизанлък на БСП отново излиза на дневен ред. Масово се внедрявали кадри от времето на Жан Виденов. "В България има тежка политическа криза, криза на партийния и политически модел" - добави още Яне Янев.
Предстои през декември провеждането на четвъртия извънреден конгрес на НС БЗНС. В тази връзка лидерът на сдружението заяви, че България има нужда от създаването на мощен земеделски синдикат, който да защитава интересите на производителите. След конгреса ще бъдат променени програмата и посланията. Засега сдружението остава в коалицията ОДС - поне до конгреса през декември.
 


Сходни връзки

Я. ЯНЕВ: В БЪЛГАРИЯ ИМА ТЕЖКА ПОЛИТИЧЕСКА КРИЗА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди