изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 07:07 EEST
Варненският районния съд задържа под стража двама мъже, обвинени в имотна измама за 43 000 евро    
Ред и сигурностВарна. Състав на Варненския районен съд задържа под стража варненецът Радослав Б., на 45 години и 49-годишният Иван С. от плевенско село, съобщиха от пресслужбата на съда.
Двамата са обвинени в това, че на 4 октомври тази година в съучастие помежду си измамили варненка, като и продали срещу 43 000 евро чужд имот в курорта “Св. Константин”.


Според данните по делото Иван се представил за собственик на имота, а Радослав го свързал с фирма за недвижими имоти. На 4 октомври т.г. сделката за продажбата на въпросния имот била изповядана пред нотариус, след като Иван представил лична карта със своя снимка, но съдържаща личните данни на собственика на имота. Пред нотариуса били представени фалшив нотариален акт и договор за делба. В хода на разследването Иван е бил разпознат от нотариуса и от измамената жена – купувач по сделката.
Съдът след като изслуша становищата на страните, прецени че са на лице основанията за налагане на мярка за неотклонение “задържане под стража” и по отношение на двамата обвиняеми. Като се има предвид сложната схема, по която е извършено престъплението, и факта че са използвани неистински документи, може да се предположи, че има опасност двамата уличени да се укрият или да извършат и друго престъпление.
Задържаните могат да обжалват наложените им мерки за неотклонение в 3-дневен срок от днес. В случай, че сторят това жалбите им ще бъдат разгледани пред ВОС на 30 ноември 2005 г.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Варненският районния съд задържа под стража двама мъже, обвинени в имотна измама за 43 000 евро | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди