изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:28 EEST
Земетресение разтърси китайската провинция Цзясин    
Китай

14 души, по данни до момента, са загинали при днешното земетресение с магнитуд 5,7 по Рихтер в китайската провинция Цзясин. В курорта Цзюцзян са загинали шест души. Ранените са 247. Съобщава се за над 8 000 разрушени сгради.



Трусът с магнитуд 5,7 по Рихтер разтърсил провинция Цзясин в 8.49 ч. местно време. Епицентърът е бил между град Жуйчан и курорта Цзюцзян, близо до границата с провинция Хубей.

Чуваше се как прозорците вибрират, всички избягаха на улицата, разказва пред Ройтерс служител на рецепцията в хотел в Жуйчан. 130 000 домове са пострадали, съобщават властите. 420 000 души са евакуирани в по-безопасни местности, осигуряват се палатки за останалите без покрив.

Според американския център по земетресенията, трусът е бил със сила 5,5 и на дълбочина 10 км. Усетен е бил и в съседните провинции Хунан, Хубей и Анхуи, а в индустриалната зона Вухан подплашени хора също са бягали на улицата. В 12.55 часа местно време е имало вторичен трус от 4,8 по Рихтер.

Спасителните работи са вече в ход.

http://news.bnt.bg

 


Сходни връзки

Земетресение разтърси китайската провинция Цзясин | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди